Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros megint a migránsokért aggódik, Erdogan támogatására szólít fel

888.hu

2020.03.05. 14:15

A tőzsdespekuláns újabb véleménycikket jelentetett meg a szócsöveként működő Financial Times hasábjain.

A Financial Times című lapban megjelent Soros György újabb véleménycikke, amelyben ismét a bevándorlás kapta a főszerepet.

Most épp úgy tűnik, hogy Soros Recep Tayyip Erdogan török elnök mellett tette le a voksát, és az oroszokat okolja a Szíriában kialakult helyzetért.

Soros szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök 2015 óta azon fáradozik, hogy hatalomban tartsa szövetségesét, Bassár el-Aszad szíriai elnököt.

A véleménycikk legérdekesebb része az, hogy Soros szerint az elmúlt hetekben megsokszorozódtak a támadások a török határ közelében lévő táboroknál, amelyek következtében emberek százezrei kényszerültek arra, hogy elinduljanak Törökország felé.

„Emiatt pánikba esett Ankara, ami arra ösztönözte őket, hogy bátorítsák a már amúgy is török területen lévő menekülteket, hogy induljanak el Európa felé. Ez cserébe létrehozta a válságot a görög határnál ” – írta.

Soros emlékeztet, hogy egy korábbi állítólagos orosz légicsapásban 34 török katona halt meg Idlíbben, de Törökország nem merte megtámadni az oroszokat, mert az orosz légierő erősebb a töröknél. Ezért a törökök inkább a szír erőket támadták meg.

„2014-ben sürgettem Európát, hogy ismerje fel az orosz fenyegetést, amelyet ez a kontinens stratégiai érdekeire jelent” – fogalmazott, hozzátéve, hogy az EU kerüli a konfliktust Moszkvával.

Szerinte ugyanez történik most is az idlíbi helyzettel.

„Európa elkerüli a konfliktust Oroszországgal Szíria miatt, pedig fel kellene vállalnia azt. Azzal, hogy Európa az Oroszország által létrehozott menekültválságra fókuszál, Európa a tünettel és nem a kiváltó okokkal foglalkozik” – írta, hozzátéve Törökország állta eddig a több millió szíriai menekült ellátásának terheit, de nem tud befogadni még több millió embert, akiket Aszad és Putyin a határai felé sodor.

Soros szerint Törökország megérdemli Európa támogatását a szír kérdésben, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy miként bánnak például a kurdokkal.

Ezért Európának arra kell törekednie, hogy támogassa Recep Tayyip Erdogan török elnök Putyin úrral folytatott tárgyalási álláspontját a tűzszünet elérése érdekében, amely Idlíbet egy biztonságos zónává tenné a szíriai menekültek számára” – zárja sorait Soros.

Bár a világ minden pontján felütötte már a fejét a koronavírus, Soros György mégis úgy érzi, hogy a migrációval kell foglalkoznia. Kíváncsian várjuk, hogy az amerikai tőzsdespekuláns mikor szán egy kis pénzt a vagyonából a betegség leküzdésére, azonban úgy tűnik, ez nem mostanában lesz.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére