Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros még jobban nekiugrasztaná Brüsszelt a lengyeleknek

Forisek Ádám

2019.03.05. 18:00

Soros szervezete szerint attól függ az Európai Unió túlélése, hogy mennyire sikerül ráerõszakolni Brüsszel akaratát Lengyelországra.

A Soros György által 1988-ban alapított Stefan Batory Alapítvány nemrégiben tett közzé egy dokumentumot, amelyben örömódát zeng az Európai Bizottságnak, amiért elgáncsolták a lengyel bírósági reformokat.

A kifogásolt lengyel igazságügyi átalakítás keretében 65 évre csökkentik a legfelsőbb bíróság mostani tagjaira vonatkozó nyugdíjkorhatárt. A testület több mint 80 jelenlegi tagja közül 27-en már elérték azt, akiknek egy része így nyugdíjba kényszerülhet.

Noha így is kérdéses, hogy Brüsszel mire alapozza hadjáratát Lengyelország ellen, a Stefan Batory Alapítvány szerint további lépésekre van szükség, hiszen ha az EU megvédi a bíróságok "függetlenségét" az országban, akkor azzal egyúttal az egész unióban megvédik az emberi jogokat.

Annyit azért érdemes tudni erről a szervezetről, hogy éveken át dolgozott olyan projekteken, amely saját bevallásuk szerint

azt a célt szolgálta, hogy felkészítse a lengyel társadalmat a bevándorlók befogadására."

Azt is tudni a szervezetről, hogy workshopokat és tréningeket tartottak több tízezer hivatalnoknak, orvosnak és bírónak, ezek a kezdeményezések 36 973 embert érintettek. Ezeket a zsoldosokat aztán mindenféle feladattal megbízták, kezdve az általuk gyűlöletkeltőnek titulált online kommentek jelentgetésétől kezdve egészen a "bevándorlókkal szembeni pozitív hozzáállás" kialakításáig.

Több fronton is támad Soros

Soros György egyik befektetési alapja és a legnagyobb ellenzéki lapot kiadó cég közösen felvásárolta a közelmúltban az egyik legnagyobb lengyel rádiót.

Az Agora névre hallgató cég adja ki a Gazeta Wyborcza című ellenzéki lapot, amely a legnagyobb példányszámú lengyel napilap. Az Agora tovább terjeszkedett, és megvásárolta az Eurozet névre hallgató cég 40 százalékát, a részesedés mintegy 30 millió euróba került. A felvásárolt Eurozet legfontosabb része a Radio Zet névre hallgató rádió, amely a második legnagyobb rádióadó Lengyelországban, piaci részesedése 13 százalék.

Az ellenzéki Agora csupán kisebbségi tulajdonos lett, a rádiót működtető cégben 60 százalékos részesedést vásárolt az SFS Ventures, amely Soros György pénzéből működik.

Bírókat képző Soros-szervezet támadja a lengyel bírósági reformot

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére