Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros jobbkeze: Frans Timmermans

Nagy Gábor

2019.02.15. 07:08

Magyarországra jön a hétvégén kampányolni Frans Timmermans, Soros György "jobbkeze". Az Európai Bizottság elsõ alelnökét több mint 20 évnyi barátság köti össze a bevándorláspárti milliárdossal.

Franciscus Cornelius Gerardus Maria Timmermans, ismertebb nevén: Frans Timmermans úgy érkezik az MSZP hétvégi kongresszusára kampányolni aktív uniós biztosként, hogy elvileg erre nem is lenne módja a holland politikusnak. Bizottsági munkája ugyanis nem igazán egyeztethető össze azzal, hogy pártpolitikai alapon kritizálja a bevándorlásellenes kormányzatokat, így a magyar kormányt is. Ha valamit azonban megtanultunk ebben az uniós ciklusban, az az, hogy Brüsszel már a kettős mérce látszatának eltüntetésére sem fordít energiát.

Hogy Timmermans fütyülhet mindenre, jól mutatja a brüsszeli bevándorláspárti erők gátlástalanságát. Most hétvégén ugyanis nemcsak az Európai Bizottság (EB) első alelnöke jön Budapestre, hanem annak a Soros Györgynek a legfőbb bizalmasa, aki hétfőn nyílt hadüzenetet fogalmazott meg a bevándorlásellenes erőkkel szemben, és olyan európai reformokat sürgetett, melyekkel a jövőben hatékonyabban lehetne „megregulázni a renitens államokat”.

Frans Timmermans, aki tavaly ősszel az Európai Szocialisták Pártjának (PES) lett a csúcsjelöltje, régi motorosnak számít Brüsszelben.

Az 57 éves baloldali politikus három szempontból mindenképp „jobb választás” elődjeinél. Van érettségije. Mi több, diplomája is akad. Nyelveket beszél. S talán még a szakdolgozata is elolvasható valahol. Ugyanakkor az elmúlt öt évben sikeresen bebizonyította: nem rossz kaja a kibbeling (rántott halfilé), az erwtensoep (borsóleves) és a smeerkaas sambal (ömlesztett krémsajt), de a brüsszeli menzán inkább a halal étkezést választaná. Európa lelkét tehát nem a nemzetekkel, hanem a közel-keleti, afrikai bevándorlók „sokszínűségével” mentené meg a PES csúcsjelöltje. Éppúgy, mint Timmermans tanítómestere: Soros György.

Közelről láttam, hogy milyen elkötelezetten és nagyvonalúan segítette a különböző országokat abban, hogy megszabaduljanak a totalitárius és kommunista rendszerektől”

írta a PES csúcsjelöltje azzal kapcsolatban, miért találkozik folyton-folyvást a magyar származású milliárdossal. Hozzá is tette rögtön: 20 éve áll kapcsolatban Soros Györggyel és a Nyílt Társadalom Alapítvánnyal (OSF). Timmermans szerint a tőzsdespekuláns

őszintén és igazán elkötelezett a szabadság, a demokrácia és a polgárainak egyenlő jogokat biztosító nyílt társadalom mellett. Ezt az elkötelezettséget magam is osztottam szakmai pályafutásom során, és az utolsó leheletemig ragaszkodni fogok hozzá.”

A holland uniós biztosról azt szokták mondani: „Európa-párti”. A bevándorláspárti oldal szemszögéből mindez azt jelenti: támogatni a Soros-tervet; még több Brüsszelt kicsiholni az EP-választás után; s még több bevándorlót kell behozni a kontinensre. Amely tagállam pedig nem erről a „sokszínűségről” álmodik, az „félelmet gerjesztő és terjesztő politikát” folytat, amely

gyanakvást, gyűlöletet szít, és végső soron az európaiak közötti összeütközéshez vezet, így végérvényesen a múltban kell hagyni.”

Legalábbis Frans Timmermansék szerint.

Az EB első alelnöke „jól mozog” Brüsszelben. Mindenkit ismer, őt is ismeri mindenki. Ugyanúgy, mint pár évvel korábban a Kremlben. És ez egyáltalán nem túlzás. A vasfüggöny lehullása után a munkáspárti Timmermanst diplomatának jelölték Hollandia moszkvai nagykövetségére, amit el is fogadott szinte azonnal. Pár évvel később azonban visszatért Hollandiába, a külügyminisztérium Európai Közösség osztályának lett a vezetője. 1994-től kezdve második hazájává Brüsszel vált. Előbb Hans van den Broek uniós biztos segítője, később pedig Max van der Stoel uniós biztos tanácsadója lett.

A kilencvenes évek végén Frans Timmermans rákapcsolt, 1998-ban a Munkáspárt parlamenti képviselője, 2001-2002-ben (2003-2007 között is) a Külügyi Bizottság elnöke, 2002 és 2003 között pedig a Gazdasági Bizottság első embere lett. Hollandiai karrierje egészen 2010-ig emelkedett, amikor is összeomlott a Jan Peter Balkenende vezette nagykoalíció. Bár 2012-ben ismét felcsillant a remény, hiszen a Munkáspárt újra bekerült a kormánykoalícióba, Timmermans pedig külügyminiszter lehetett,

2014-től mégis Brüsszelt választotta a politikus."

Megválasztása után a PES csúcsjelöltje rögtön arról írt Facebook-oldalán: találkozott Soros Györggyel. Nem sokkal később persze kiderült: nem ez volt az első alkalom. Frans Timmermans háromhavonta egyeztet a milliárdossal, illetve annak embereivel, alapítványaival. Európa, jogállamiság, bevándorlás, és persze a „renitens államok”, Magyarország és Lengyelország megregulázása mindennapi téma a két fejes között.

Hogy most hétvégén Frans Timmermans Budapestre látogat, az több mint jelzésértékű. A bevándorláspárti csúcsjelölt, Soros György legfőbb bizalmasa adhatja áldását a baloldal és a szélsőjobb, vagyis a bevándorláspárti MSZP-Párbeszéd és a folyamatos náci botrányokba keveredő Jobbik házasságára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére