Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros hadat üzent a bevándorlásellenes erõknek

Nagy Gábor

2019.02.12. 12:04

Közeleg a sorsdöntõ tavaszi európai parlamenti választás, a bevándorláspárti Soros György pedig kijelölte a célpontjait.

„Europe, Please Wake Up” címmel közölt írást hétfőn a magyar származású milliárdos, Soros György.

A tőzsdespekuláns amellett, hogy borús jövőképet fest Európáról, sőt, véleménye szerint „forradalmi időket élünk”, hadat is üzent a bevándorlásellenes kormányoknak, pártoknak.

Soros szerint a nemzeti erők azért élveznek „versenyelőnyt” a kontinensen, mert az Európai Unió (EU) alapját képező elveket megsértő tagállamok fegyelmezésére nincs elég jogi eszköz.

Ezzel nyilvánvalóan arra utal a milliárdos, hogy az EP-választásokat követően az EU egysége és fennmaradása érdekében olyan változtatásokat kell véghez vinni, melyekkel Brüsszel hatékonyabban tudja megregulázni a tagállamokat.

A „több Brüsszel” gondolata mellett a milliárdos élesen kritizálja az Európai Néppártot (EPP) is, szerinte ez a „legrosszabb” tömörülés jelenleg az EU-n belül. Mint írja:

Az EPP szinte teljesen elvtelenné vált, amint azt a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor és a Fidesz tagságának engedélyezése is bizonyítja. Mindezt azért, hogy megőrizzék többségüket.”

Soros írásában mindemellett hitet tesz a bevándorláspárti európai baloldal, és annak pártjai mellett. Németország kapcsán például külön sorokat szentel a Zöldeknek, amely véleménye szerint az egyetlen olyan alakulat a közösségen belül, mely kiáll az európai értékek mellett, és valóban Európa-párti. A Brexit kérdése kapcsán pedig az általa csak „elavult pártrendszernek” titulált struktúrát hibáztatja, amiben a két ősi pólus, a munkáspárti Jeremy Corbyn és a konzervatív Theresa May is a kilépés mellett ágál. Az olasz belpolitika kapcsán pedig a „kirekesztő eszmék” térnyeréséről ír – utalván Róma bevándorlásellenes politikájára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére