Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros György újra borsos összeget adott a Brexit elgáncsolására

Forisek Ádám

2018.04.10. 13:28

A milliárdos ismét beleütötte orrát egy ország belügyeibe, és újabb milliós összeget áldozott arra, hogy megakadályozza a Brexitet.
LONDON, 13:28

A milliárdos ismét beleütötte orrát egy ország belügyeibe, és újabb milliós összeget áldozott arra, hogy megakadályozza a Brexitet.

Korábban már mi is írtunk róla, hogy a tőzsdespekuláns egy laza 400 000 fontot, azaz 140 millió forintot utalt át a hozzá kötődő civil szervezeteknek azzal a céllal, hogy megakadályozza az Egyesült Királyság kilépését az EU-ból.

Szerte Európában a nemzeti, jobboldali politikai erők mind megdöbbentek ezen az akción, a milliárdos üzletember azonban rákontrázott. Most a szélsőliberális BuzzFeed ír arról, hogy Soros újabb 400 000 fonttal támogatja a Best for Britain nevű, erősen Brüsszel-párti csoportot.

A Cambridge Analytica egy korábbi munkatársa, Chris Wylie szerint a vállalat Facebook-adatokból dolgozott, így próbálták meg a Brexit-népszavazást befolyásolni. Erre hivatkozva mondta azt az Open Society Foundations elnöke, Patrick Gaspard, hogy „újra kell vizsgálni” a népszavazás eredményét, ezért 400 000 fonttal segítik a Best for Britain kampányát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére