Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros György szervezeti hálózata Csehországban is aktív

Vincze Viktor Attila

2018.03.21. 21:00

Az amerikai milliárdos az Oroszország befolyásszerzése elleni harcra hivatkozva külön szervezeti hálót mûködtet Csehországban. A csehek véleménye szerint azonban Soros szervezetei valójában egyáltalán nem is foglalkoznak az orosz befolyásszerzéssel. Ami igazán érdekli az amerikai befektetési mágnás szervezeteit, az tisztán a cseh belpolitika befolyásolása.
PRÁGA, 21:00

Az amerikai milliárdos az Oroszország befolyásszerzése elleni harcra hivatkozva külön szervezeti hálót működtet Csehországban. A csehek véleménye szerint azonban Soros szervezetei valójában egyáltalán nem is foglalkoznak az orosz befolyásszerzéssel. Ami igazán érdekli az amerikai befektetési mágnás szervezeteit, az tisztán a cseh belpolitika befolyásolása.

Petr Zantovszki, a Prágai Közgazdaságtudományi Egyetem professzora szerint az amerikai milliárdos, Soros György nyilvánvalóan érintett a jelenlegi szlovákiai kormányválság kialakulásában.

A cseh sajtóban nyilatkozó egyetemi tanár ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy Soros keze nem csak Szlovákiába, de Csehországba is elér.

Zantovszki közlése szerint az amerikai befektetési mogul egy olyan civilnek mondott szervezeti hálózatot hozott létre, amelynek tagjai a közép-európai államokban – és így Szlovákiában és Csehországban is – többek között például az orosz befolyásszerzés elleni fellépésre hivatkozva fejtik ki a tevékenységüket.

A prágai tudós azt állítja, hogy  jelenleg Csehországban több ilyen, oroszellenes indokkal létrehozott civil szervezet és médium is működik, amelyek egyébként nem csak a cseh, de a szlovák közvéleményre is képesek hatást gyakorolni.

Ezen szervezetek közé tartozik többek között a Neovlivni.cz, a Hlidacipes.cz  valamint az Európai Értékek Központja is.

A Neovlivni.cz például "Orosz nyomok" címmel egy listát tett közzé az állítólagosan oroszpárti magánszemélyekről és szervezetekről. Az Emberi Jogok Ligájához tartozó  Európai Értékek Központja nevű szervezet pedig Kreml Figyelő címen még egy külön programot is futtat. 

Petr Zantovszki szerint a Soros-féle civil szervezeteknek az "orosz befolyásszerzés elleni" aktivitásában az a legérdekesebb, hogy a tényleges tevékenységük nem tartalmaz semmilyen tudományos vagy bármilyen objektív tényeken alapuló érveket sem.

Az amerikai milliárdos szervezetei a szekértői vélemények helyett tisztán politikai propagandatevékenységet folytatnak."

– mondta a prágai oktató a Soros-szervezetek csehországi aktivitását értékelve. 

A jelenleg is zajló szlovákiai kormányválságról szólva Zantovszki úgy vélte, hogy a körülmények alapján biztosnak látszik Soros érintettsége a válsághelyzet kirobbantásában.

A szlovák miniszterelnök, Robert Fico ugyanis nem hozta volna nyilvánosságra Kyska és Soros titkos személyes találkozójának a 2017. szeptemberi megtörténtét, ha nem rendelkezne információkkal arról, hogy mi is hangzott el a milliárdos és a szlovák államfő találkozóján.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére