Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros György készül valamire, most bevásárolta magát a New York Times-ba

888.hu

2018.06.16. 22:00

Soros egyik befektetési ügynöksége, a Soros Fund Management LLC több mint 3 millió dollár értékben vásárolt New York Times részvényeket.
Az amerikai Securities and Exchange Commission jelentéséből kiderül, hogy a honi ellenzéki újságírók gazdija most 3 millió dollárt fektetett az egyik legnagyobb "független" amerikai napilapba. Ugyanebből a dokumentumokból kiderül, hogy Soros György két másik médiaóriásban, a Tribune Media Companyban és a Time Warner Inc.-ben is vásárolt részesedést.
 

Dan Gainor, a konzervatív Media Research Center egyik vezetője szerint "naivitás" lenne különválasztani a milliárdos politikai irányultságát a befektetéseitől: "Soros régóta befolyásol vagy közvetlenül finanszíroz sokféle médiumot. Ám a legnagyobb liberális amerikai sajtóorgánumban hárommillió dolláros részesedést vásárolni még így is hatalmas lépés".

A hírt egyelőre egyetlen amerikai liberális lap sem közölte, pedig legutóbb, amikor Soros versenylovat vásárolt címlapon hozta az üzenőfüzetté előlépő New York Times.

Konzervatív elemzők találgatják Soros lépését, és arra a következtetésre jutottak, hogy a milliárdosnak azért van szüksége minél központosítottabb és nagyobb szerkesztőségekre, mert így könnyebben tud hatni az amerikai döntéshozókra, leginkább az igazságszolgáltatás "megreformálásában" érdekelt.

Trump megválasztása óta Soros Amerika-szerte támogat baloldali kerületi ügyészjelölteket azzal a céllal, hogy az igazságszolgáltatás rendszerét a saját, progresszív képére formálja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére