Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros gondoskodott a torz világképének hosszú távú fennmaradásáról

Bertha László

2017.10.18. 09:58

Mától a Soros György által létrehozott Open Society Foundations számít a világ második leggazdagabb alapítványának.
WASHINGTON, 09:58

Mától a Soros György által létrehozott Open Society Foundations számít a világ második leggazdagabb alapítványának.

A The Wall Street Journal információi szerint az amerikai spekuláns összesen 18 milliárd dollárral gazdagította a saját világképének megvalósításán munkálkodó alapítványát, így azt egyedül a Bill Gates-féle Bill & Melinda Gates Foundation előzi meg a világ leggazdagabb alapítványainak rangsorában.

Ennek kapcsán a Mandiner megjegyzi, hogy a magyar költségvetés bevételei és kiadásai jelenleg 18 ezer milliárd forintot tesznek ki, a Soros által biztosított támogatás pedig átszámolva 4800 milliárd forintot jelent, vagyis Magyarország büdzséjének közel a negyedét teszi ki.

Az aggastyán milliárdos az alapítvány stratégiáját egy befektetési bizottsággal együtt határozza meg. E bizottságot Soros állította fel és ő is elnökli. A vállalat irányításában pedig az eddiginél jóval nagyobb szerepet kap Dawn Fitzpatrick, aki a Soros-cég új beruházási vezetője.

Sok helyen nem látják szívesen

A The Wall Street Journal szerint „a Nyílt Társadalom aktivitása időnként felbőszített nacionalista kormányokat, mint amilyen a jelenlegi magyar kormányzat, amelynek célpontja volt a Soros alapította egyetem, és amely plakátkampányt folytat, kiemelve (Soros) szerepét a menekültek támogatásában”.

A lap leszögezi, hogy Soros sürgette a fejlett európai és más térségbeli államokat, hogy osszák meg a konfliktusok sújtotta országokból érkező, megnövekedett migráció terheit. „Soros-ellenes politikusok Macedóniában, Lengyelországban és néhány más országban támadást intéztek külföldről finanszírozott csoportok, köztük a Nyílt Társadalom Alapítvány ellen, mert úgy tartják, hogy kívülről beavatkoznak a belügyeikbe” – állapította meg a WSJ.

A The Wall Street Journal hosszas cikke kitér Sorosnak az amerikai politikában játszott szerepére is. Hangsúlyozza, hogy a befektető a liberális és demokrata párti ügyek egyik nagy anyagi támogatója, alapítványa támogatta a bevándorlási politika és az igazságügyi rendszer (demokraták elképzelései szerinti) átalakítását, mentorprogramokat finanszírozott fekete és spanyol ajkú férfiak számára, és támogatta a Black Lives Matter nevű fekete mozgalmat.

A lap felidézi, hogy Soros a tavalyi amerikai elnökválasztási kampányban mindent megtett, hogy a spanyol ajkú szavazók az urnákhoz járuljanak, nagy adományokkal támogatta a demokraták kerületi ügyészjelöltjeit. Támogatta a demokraták elnökjelöltjét, Hillary Clintont, és nyíltan bírálta a republikánus jelöltet, Donald Trumpot, akinek egyik kampányreklámja „a globális hatalmi struktúra” részeként említette Sorost, aki kárt okoz a dolgozó rétegeknek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére