Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros élesítette titkos migrációs fegyverét

888.hu

2020.03.02. 17:00

A Tűzfalcsoport azt írja, hogy Soros élesítette titkos migrációs fegyverét. A Nemzetközi Migrációs Intézet (International Migration Initiative – IMI) – amely a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) egyik hivatalos projektje – rejtett támadást indít a nemzetállami szuverenitás ellen azzal, hogy ösztönzi a migrációt.

Egy kiszivárgott dokumentum szerint – írja a Tűzfalcsoport – a Soros-birodalom képviselői úgy gondolják, hogy a jelenlegi menekültügyi válság jó lehetőséget teremt a migráció irányításához és a nemzetközi menekültügyi rendszer átgondolásához. A szervezet irányítási stratégiája a norma-meghatározás erősítését célozza regionális és nemzetközi szinten a migránsok jogainak hatékonyabb védelme érdekében. Támogatásuk célja ezen a területen: (1) erősíteni a civil társadalmi beavatkozásokat a nemzetközi politikai vitákban; és (2) javítani a politikai döntéshozók azon képességét, hogy jobban kezeljék a migráció kihívásait.

A végrehajtás kapcsán pedig azt célozták meg, hogy megelőzzék a migránsok jogainak megsértését a szigorú határellenőrzések minimalizálása, valamint a fogva tartás és kitoloncolás széleskörű használatának mérséklése révén.

Az IMI egyébként részt vett az ENSZ migrációs kompakt kidolgozásában, illetve az azt megalapozó, ENSZ Közgyűlés által elfogadott New York-i Nyilatkozat megszületésének folyamatában. Más, migráció-elkötelezett NGO-kkal együtt lényegében gondolatrendőrséget vezetnének be, hiszen az ENSZ deklaráció alapján teljes körűen fel kell lépni a nyilvánosságban a „gyűlöletbűnözők” ellen: a dokumentum részletesen kitér a „a rasszizmus, a faji megkülönböztetés, az idegengyűlölet és a menekültekkel és migránsokkal szembeni intolerancia, az ellenük irányuló cselekmények és megnyilvánulások” elleni küzdelem, a globális kampány fontosságára.

AZ IMI anyaga szerint a radikális jobboldal felemelkedése és a migránsokkal szemben növekvő intolerancia egyre inkább korlátozzák a racionális migrációs politikák kialakítását és befolyásolását. Ezért érdemes átgondolni a befolyásolás eszközeit. A tanulmány szerint a régi érvelési módok már nem működnek, és hozzáteszik: el kell fogadni a mostani válságot, mint új normális állapotot, amely túlmutat a reagálás szükségességén.

Vagyis pénz, pénz, pénz kell a migránsbarát NGO-knak. A Tűzfalcsoport arról ír, hogy Soros projektje a pénzcsap: a Földközi-tenger térségén kívüli régiókban, Mexikóban, Közép-Amerikában és Közép-Ázsiában is jelentős migrációs támogatásokat mozgósított már eddig is, ami a latin-amerikai migránskaravánsok ügyében is releváns tényként jelentkezik.

A tények az IMI kapcsán is világosan jelzik, hogy Sorosék még inkább elszántak a tömeges migráció előmozdításának kérdésében, és „rátapostak a gázra”: még több pénzt mozgósítanak helyi szinten, és alapvető szerepük lehetett a például 2020-ban is a Trump-kormányzatot nehéz helyzetbe hozó tengerentúli migrációs válság előmozdításában is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére