Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros dollármilliókat égetett el a semmiért

Nagy Gábor

2018.11.19. 16:33

Szoros versenyben, de a Demokrata Párt veszített Floridában. A republikánus Rick Scott behúzta a szenátust, Ron DeSantis pedig a képviselõházat. A baloldal Georgiában is kudarcot vallott.

Szoros versenyben, de a Demokrata Párt veszített Floridában. A republikánus Rick Scott behúzta a szenátust, Ron DeSantis pedig a képviselőházat. A baloldal Georgiában is kudarcot vallott.

Vasárnap, miután kézzel is újraszámolták a voksokat az USA legdélebbi államában, kiderült: Rick Scott eddigi kormányzó nyerte a floridai szenátusi választást. Scott két cikluson át volt Florida kormányzója, de a törvények értelmében harmadszor már nem indulhatott ezért a posztért. Ellenfele az a Bill Nelson volt, aki három cikluson keresztül már volt az amerikai törvényhozás felsőházának tagja.

Az USA-ban november 6-án tartották a félidős választásokat. Floridában nagyon szoros verseny alakult ki a republikánusok és a demokraták között. S bár már akkor is úgy tűnt, hogy győzött a republikánusok jelöltje, Rick Scott, a baloldal a szavazatok újraszámolását követelte.

Egy nappal korábban kiderült, hivatalosan is Ron DeSantis nyerte a kormányzói posztért való versengést a demokrata párti, Soros-párti Andrew Gillummal szemben. A magyar származású tőzsdespekuláns 350 millió forintnyi dollárt áldozott a demokrata párti kormányzójelölt kampányára. Egyébként itt is hasonló események zajlottak, mint Scott esetében. Bár november 6-án Gillum elismerte vereségét, később már az újraszámolás mellett agitált.

Az újraszámlálás folyamata meglehetősen viharos körülmények között zajlott. A választók és az elemzők elsősorban Broward és Palm Beach megyére figyeltek, ahol a bejegyzett demokrata párti szavazók vannak többségben. A számlálás során kialakult zűrzavarért a republikánus politikusok Broward megye választási biztosát, Brenda Snipest tették felelőssé, Marco Rubio floridai republikánus szenátor azzal is megvádolta őt, hogy egyes szavazócédulákat eltüntetett, másokat pedig nem vett számításba. Az afroamerikai származású és vállaltan demokrata párti Snipes tévéinterjúkban rasszizmust sejtetett az ellene felhozott vádak hátterében, de sajtóhírek szerint a demokraták országos és helyi vezetői is kínosnak tartották a történéseket. Jeb Bush, Florida korábbi kormányzója – George W. Bush volt amerikai elnök öccse – Snipes eltávolítását követelte. Sajtóértesülések szerint az újraszámlálás lezárultával a választási biztos távozik posztjáról.

De a Soros-hálózat is azért korteskedett november 6. után, hogy számolják újra a voksokat. Egy bizonyos Demand Justice nevű szervezet (mely egyébként a Brett Kavanaugh főbíró elleni kampányt is vezényelte, s tekintélyes pénzösszegeket kapott Soros Györgytől) olyan kör-e-maileket küldött ki a szavazóknak, melyek egy toborzó oldalra irányítják a címzetteket. Ezen a honlapon önkénteseket kerestek a szavazatok újraszámolásához.

Hasonlóképpen elhúzódott az újraszámlálás a georgiai kormányzóválasztás esetében is, ahol szintén csak szombaton mondták ki a végleges eredményt. A választást Brian Kemp republikánus jelölt nyerte.

A demokrata párti kormányzójelölt, Stacey Abrams, aki azt remélte, hogy ő lesz e déli tagállam első afroamerikai női kormányzója, bejelentette, hogy nem ismeri el az új kormányzó legitimitását, azzal vádaskodva, hogy Kemp csalt és aláásta a demokráciát Georgiában. Egy interjújában Abrams úgy fogalmazott: a demokrácia vallott kudarcot Georgiában, miután az elmúlt esztendőben szándékosan nem fejlesztették a szavazógépeket, és nem tartottak megfelelő továbbképzéseket a megyei választási biztosoknak, emiatt pedig sok helyütt nehézségekbe ütközött a szavazás.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére