Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros brüsszeli embere betiltatná a nemzeti konzultációt

888.hu

2017.11.08. 20:28

Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakcióvezetõje több közösségi oldalon is megosztotta a magyar kormányt, valamint a nemzeti konzultációt bíráló megjegyzéseit, arra kérve Brüsszelt, hogy minõsítse az unió alapelveivel ellentétesnek, vagyis tiltsa meg a nemzeti konzultációt - hangzott el a Kossuth Rádió szerda esti Krónikájában.
BRÜSSZEL, 20:28

Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakcióvezetője több közösségi oldalon is megosztotta a magyar kormányt, valamint a nemzeti konzultációt bíráló megjegyzéseit, arra kérve Brüsszelt, hogy minősítse az unió alapelveivel ellentétesnek, vagyis tiltsa meg a nemzeti konzultációt – hangzott el a Kossuth Rádió szerda esti Krónikájában.

Az EP liberális frakcióvezetője közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnökről azt írta:

újabb botrányos módon próbálja megerősíteni önkényuralmát Orbán, félelmet gerjeszt"

– sivalkodott Verhofstadt.

A Kossuth Rádió beszámolója szerint ugyanakkor a Twitteren kommentelők nagy többsége úgy véli,

éppen Magyarország és a magyar kormány cselekszik helyesen".

Guy Verhofstadt úgy fogalmazott: a "nemzeti konzultáció a Soros-tervről valójában hazugságok halmazával árasztja el a magyar háztartásokat" "és "Soros urat veszi célba" – írja az MTI.

A Krónikában emlékeztettek arra, hogy Guy Verhofstadt korábbi belga kormányfő régóta "kőkemény bírálója" azoknak az országoknak – elsősorban Magyarországnak és Lengyelországnak –, amelyek nem hajlandóak a kötelező betelepítési kvóta alapján migránsokat befogadni. A liberális politikus a tömeges bevándorlás egyik "legvehemensebb pártolója", a tavalyi magyarországi népszavazás előtt arra biztatta a magyar választókat, hogy szavazzanak igennel az illegális bevándorlók betelepítésére – tették hozzá.

A Krónikában idézték a Guy Verhofstadt bejegyzéséhez fűzött kommentárokat is.

Az egyik hozzászóló kiemelte:

semmi rossz nincs abban, ha valaki nem akarja meghívni az iszlámot a saját országába, hogy semmibe vegyék szabadságjogainkat, és megerőszakolják asszonyainkat és gyermekeinket".

Egy másik bejegyzésben arra hívták fel Verhofstadt figyelmét, hogy

ha megállítanák Sorost Európa terrorizálásában, akkor valószínűleg Orbán is leállna Soros-ellenes propagandájával".

Egy kommentelő pedig azt hangsúlyozta:

10 éve Magyarország az egyetlen biztonságos ország, ahol nem kell a migránsok és az iszlamista terror jelentette folyamatos rettegésben élni".

Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakcióvezetője többször bírálta a magyar kormányt, egyebek mellett a civil szervezetekről szóló törvény, a felsőoktatási törvény módosítása és a tavalyi kvótanépszavazás ügyében.

A liberális politikus június 13-án a civiltörvényre reagálva "szégyenletesnek" minősítette, hogy "néhány uniós kormány el akarja hallgattatni a nem kormányzati szervezeteket" és kijelentette: "ez ellentétben áll az Európai Unió értékeivel".

Az alapjogok magyarországi helyzetével foglalkozó plenáris ülésen április 26-án úgy fogalmazott: a magyar kormány megsérti az uniós alapelveket, "zaklatja a civil szervezeteket, elüldözi a kritikus sajtót, falakat épít, vissza akarja állítani a halálbüntetést, és most úgy döntött, hogy bezár egy egyetemet".

A liberális EP-frakció vezetője tavaly szeptemberben arra buzdította a magyarokat, hogy szavazzanak igennel a kötelező betelepítési kvótáról szóló, októberben tartott népszavazáson.

Dömötör Csaba: az a Guy Verhofstadt támadja a konzultációt, aki korábban a betelepítés mellett kampányolt.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott: az a helyzet, hogy a Magyarországot "rendszeresen kioktató" liberális politikus egyértelműen támogatja azokat a javaslatokat, amelyekről a konzultáció szól.

Azt mondta: Guy Verhofstadt a tavalyi népszavazás előtt világosan arra kérte a magyarokat, hogy szavazzanak igennel a betelepítésekre. Ezek után letagadni a konzultációban szereplő terveket "terebélyes arcátlanság". Felhívta a figyelmet arra: azóta az Európai Parlament megkezdte a betelepítési program végrehajtását.

Az államtitkár szerint a liberális vezető "minden tiszteletet nélkülöző" állásfoglalása szembemegy a véleménynyilvánítás szabadságával is. Minden magyar embernek joga van elmondani, hogy mit gondol "a teljesen észszerűtlen és kockázatos betelepítési tervekről" – tette hozzá. Verhofstadt sértő mondatai csak további érveket jelentenek amellett, hogy minél többen vegyenek részt a konzultációban – hangsúlyozta Dömötör Csaba.

Megjegyezte: ha Guy Verhofstadtnak valóban számítanának a demokratikus értékek, akkor ő is megkérdezné az európai embereket arról, hogy mit gondolnak az illegális bevándorlásról és a betelepítési tervekről.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Három hajózási szabályt is megszeghetett a Viking kapitánya

Három hajózási szabályt is megszeghetett a Viking kapitánya

A május 29-i budapesti hajókatasztrófa vizsgálata során felvett tanúkihallgatási jegyzőkönyvek arról árulkodnak, hogy nemcsak az előzésre vonatkozó hajózási szabályokat, hanem a vízen való találkozás, illetve a hajóútvonalak keresztezésének a szabályait is megsérthette a Viking Sigyn kapitánya.

Hatalmas a sivalkodás Trump karcos tweetje miatt

Hatalmas a sivalkodás Trump karcos tweetje miatt

A bevándorláspárti demokraták visszatértek az ősi stratégiájukhoz: rasszizmussal vádolják Trumpot.

Tuti negyeddöntős a férfi vízilabda-válogatott

A spanyolokat is letudta Märcz Tamás együttese.

Egy tucat migránst fogtak Szegeden

Egy tucat migránst fogtak Szegeden

Sűrű két nap áll a magyar rendőrök mögött.

Márki-Zay könyve még az ellenzékiek szerint is gyenge, ráadásul ő maga is egyre kevésbé vállalja fel

Márki-Zay könyve még az ellenzékiek szerint is gyenge, ráadásul ő maga is egyre kevésbé vállalja fel

Az utóbbi időszak botrányai miatt egyre kínosabbá vált a vásárhelyi polgármester számára a Szeretemország. Ezt jelzi, hogy ő maga és hívei is immár Kálmán Olga-könyvként emlegetik a páros beszélgetőkötetet, a tartalom kapcsán pedig Márki-Zay elkezdett Kálmán Olgára mutogatni – olvasható a promenad.hu elemzésében.

Ursula von der Leyen az Európai Bizottság új elnöke

Megválasztották Ursula von der Leyen német kereszténydemokrata politikust az Európai Bizottság következő elnökének az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén kedden.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére