Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így néz ki, amikor Soros beépül egy kormányba

Bokor Gábor

2018.03.29. 12:28

Soros György ukrán szervezetének korábbi igazgatója számolt be arról, hogyan avatkozott be a milliárdos az ukrán belpolitikába.
KIJEV, 12:28

Soros György ukrán szervezetének korábbi igazgatója számolt be arról, hogyan avatkozott be a milliárdos az ukrán belpolitikába.

A Magyar Idők utánajárt, hogyan avatkozott bele Soros György az ukrajnai belpolitikai helyzetbe. Jevhen Bisztrickij, az ukrán Nyílt Társadalom Alapítvány korábbi vezetője számolt be arról, hogy a milliárdos hogyan próbálta meg érvényesíteni az érdekeit keleti szomszédunknál.

Soros György mindent megmozgatott azért – miután kirobbantott egy polgárháborús hangulatot –, hogy az ország élére került új baloldali kormány felállítása után a kulcsfontosságú minisztériumokba a saját embereit tegye be.

Ezekbe a tárcákba úgynevezett stratégiai tanácsadó csoportokat épített be, melyen keresztül kedvére befolyásolja a kormányzati döntéshozatalt.

A forradalmat követően Soros úgy döntött, hogy pénzt ad úgynevezett stratégiai tanácsadó csoportok felállítására. Hogy ez mit jelent? A forradalom után képzeld el az új minisztériumokat, az új hatalmat, ők nem értettek hozzá, hogyan lássák el ezt a feladatot nekünk. Csak iránymutatásra volt szükségük a csoportoknak, és mi adtunk pénzt a szakértőknek, akik már korábban vagy attól fogva elkezdtek ezeken a politikákon dolgozni”

– mesélte Bisztrickij.

A volt igazgató beszámolt arról is, hogy Sorossal kötött megállapodás értelmében elkezdték támogatni a szükséges, iránymutató jelentések elkészítését.

Bisztrickij szerint időpontokat, modelleket és különböző terveket ültettek át a Soros-féle szakértők. A milliárdos megközelítőleg 150 szakértőt telepített a minisztériumokba, akikkel egyszer egy nagy eligazításon is találkozott.

2014 júliusában nemzetközi koordinációs találkozót szerveztünk a stratégiai tanácsadó csoportok összes szakértőjével. Vagy 150 ember vett részt ezen, és nagyon komoly vita volt arról, hogyan szervezzünk, illetve alakítsuk ki például a politikánkat. Soros vastagon benne volt ebben"

– mondta Bisztrickij, aki szerint Soros György nagyon érdeklődött Ukrajna iránt, a Majdan téren történt események utáni három évben hatszor is járt az országban.

Soros ezen alkalmakkor az elnökkel és két miniszterelnökkel is tárgyalt"

– fogalmazott a volt igazgató.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére