Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros, az antiszemita

888.hu

2017.05.25. 10:28

Soros György alapítványai dollármilliókat juttattak az Izrael lejáratásán dolgozó szervezeteknek.

Soros György alapítványai dollármilliókat juttattak az Izrael lejáratásán dolgozó szervezeteknek.

Heller Ágnes a modern antiszemitizmusról szóló előadásának leiratában kifejtette, hogy manapság létezik baloldali antiszemitizmus is, amelyet denunciáltak ugyan, de az akkor is tetten érhető az Izrael-ellenességben. Nos, Heller Ágnes álmaiban sem gondolta volna, hogy a saját meghatározása szerint Soros György antiszemita.

A izraeli Tablet magazin hasábjain Liel Leibovitz egy hosszú cikkben ecseteli Soros Izrael elleni tetteit. A zsidó lap a Soros György által létrehozott Nyitott Társadalom Alapítványok levéltáraiból kiszivárgott kényes adatokra hivatkozik.

A nyilvánosságra került dokumentumok betekintést nyújtanak a hálózat Izrael, illetve a Palesztin Hatóság területén végzett tevékenységére.

A Szombat magazin megjegyzi azt is, hogy Soros több milliárd dollárral támogat olyan szervezeteket, amelyek egyenesen tagadják a zsidó állam jogát a létezésre.

Ennél is nyugtalanítóbb, hogy a dokumentumokból világossá válik: a hálózat igyekezett eltitkolni Izraelben és a palesztin területeken folytatott tevékenységét, miközben szervezetek kiterjedt rendszerét hozta létre a nézeteinek terjesztésére.

Akcióban a muzulmán 444 és a muzulmán TASZ

A dokumentumok tanúsága szerint a Soros-hálózat 2001 óta 14 alkalommal, összesen 2.688.561 dollár támogatásban részesítette az Adalah nevű szervezetet. A magát "független emberi jogi szervezetnek" nevező Adalah a nemzetközi fórumokon több ízben vádolta Izraelt háborús bűnök elkövetésével, és felszólította a világ kormányait, hogy szakítsák meg diplomáciai kapcsolataikat a zsidó állammal. 2003-tól kilenc alkalommal, összesen 1.083.000 dollár támogatást kapott az I’lam, egy Nazaret központú palesztin médiaközpont, amely 2014-ben tett közzé anyagot a Nakbáról. (Nakba arabul katasztrófa – Izrael állam megalakulásáról beszélnek így a palesztin médiában).

Így működik a Soros Operation Izraelben

A Soros-hálózat saját módszert dolgozott ki Izraelben, a Nyugati Parton és Gázában: kisebb szervezetek hálózatát finanszírozta, ezek pedig hatékonyan támogatták egymás céljait a médiában és a külföldi kormányokkal folytatott párbeszéd során. Ily módon a hasonlóan gondolkozó, mégis szerteágazó tevékenységet folytató aktivisták gyakran képesek felerősíteni és hitelessé tenni egymás üzeneteit. Jó néhány Soros által pénzelt, az Adalahhoz hasonló szervezet terjesztette például azt a hamis vádat, miszerint az izraeli hadsereg önkényesen ártatlan civileket mészárolt le a dzsenini menekülttáborban 2002-ben, amelyről a liberális Guardian is beszámolt.

A CEU az antiszemitizmus melegágya

Még 2006-ban, a modern antiszemitizmusról szervezett beszélgetésen a Közép-európai Egyetem (CEU) egyik diákja arról panaszkodott, hogy egyeteme a baloldali antiszemitizmus melegágya. Meghívott előadóként olyan Izrael-ellenes nyugati professzorok voltak már a CEU vendégei, mint Noam Chomsky, illetve Tony Judt.

Amikor a Népszabadság az antiszemitákat mentegette

A korabeli esemény beszámolóiban egy igazi csemegét is találunk: a már akkor is független és elfogulatlan Népszabadság egy baloldali antiszemitizmusról szóló cikket alig-alig mert lehozni.

"Szintén a hallgatóságból szólt hozzá Petőcz András, a Népszabadság párizsi tudósítója. Azt mondta: Alexander Adlerrel, a Le Figaro munkatársával a baloldali antiszemitizmusról készített interjúját csak igen nagy nehézségek árán hozta le Magyarország legkedveltebb politikai napilapja. Talán nem véletlenül… Petőcz úgy látja: a konzervatív francia jobboldal teljesen mentes az antiszemitizmustól; ugyanez a baloldalról nem mondható el: nemcsak a Francia Kommunista Pártban, hanem a Szocialista Pártban is vannak antiszemita tendenciák."

(Tablet, Szombat)

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Több mint 300 migránst tartóztattak fel a török hatóságok az Égei-tengeren

Szombat este és vasárnap reggel között összesen 330, Görögországba tartó illegális bevándorlót tartóztatott fel a török parti őrség az Égei-tengeren – jelentette vasárnap az Anadolu török állami hírügynökség.

Idézze meg a múltat Székesfehérváron vagy Pannonhalmán

Idézze meg a múltat Székesfehérváron vagy Pannonhalmán

Magyarország születésnapját idén négynapos hosszú hétvégével ünnepelhetjük meg, ami jó lehetőség arra, hogy felfedezzük kicsiny országunk csodáit. A Szent István királyunkhoz kötődő népszerű úti célok közé tartozik Székesfehérvár és Pannonhalma, ahol a múlt és a jelen találkozik, és ahol számos izgalmas látnivaló várja az ideérkezőket.

Zsarolóhadjáratba kezdett a migránsokat taxiztató Open Arms NGO-hajó

Zsarolóhadjáratba kezdett a migránsokat taxiztató Open Arms NGO-hajó

A balliberális spanyol kormány vasárnap bejelentette, engedélyt ad az Open Arms nevű spanyol civil hajónak, hogy kikössön a partjainál. A hajót működtető segélyszervezet viszont közölte: nem tudják elfogadni az ajánlatot, mert tekintettel a „szélsőséges humanitárius vészhelyzetre”, a fedélzeten tartózkodóknak azonnal partra kellene szállni.

Így néz ki a világ legfinomabb utcája | Képgaléria

Így néz ki a világ legfinomabb utcája | Képgaléria

Magyarország Tortája, Szent István-napi kenyér, valamint számtalan gasztronómiai különlegesség tárháza jelenik meg az augusztus 20-i Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényeként a Magyar Ízek Utcájában.

Szeptembertől játsszák a mozik a legendás magyar rendezőről szóló filmet

Szeptembertől játsszák a mozik a legendás magyar rendezőről szóló filmet

Szeptember 12-től vetítik a magyar mozik Kertész Mihályról, azaz Michael Curtizről, a Casablanca legendás magyar rendezőjéről szóló, több nemzetközi fesztiválon díjazott magyar életrajzi filmet, CURTIZ – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot címmel, Topolánszky Tamás Yvan rendezésében.

Esküvőn robbantott az Iszlám Állam, rengeteg a halott

Hatvanhárom halálos áldozata és több mint száznyolcvan sebesültje van annak az öngyilkos merényletnek, amelyet vasárnapra virradóra követtek el Kabulban egy síita muszlim esküvőn – közölték afgán hatósági források. A merénylet elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett.

Hatalmas üzlet az önvédelmi spray árusítása a „multikulti” Svédországban

Hatalmas üzlet az önvédelmi spray árusítása a „multikulti” Svédországban

Az erőszakos bűncselekmények számának növekedése egyre több svédet késztet arra, hogy gáz- vagy paprikasprayt vásároljon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére