Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros átvette a hatalmat a Facebooknál

888.hu

2020.05.13. 21:00

A milliárdos tőzsdeguru hálózata gyakorlatilag magához ragadta a legnagyobb közösségi oldal tartalmának kontrollját – írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet emlékeztet, hogy Soros György 2016-ban a Facebookot tette felelőssé az általa komoly összegekkel támogatott demokrata elnökjelölt, Hillary Clinton vereségéért, világossá tette, hogy Zuckerberg nem felügyelheti tovább a közösségi médiaportált.

A lap kiemeli, hogy a Soros-hálózat tagjai mára elfoglalták a különböző országok választásai szempontjából is döntő jelentőségű cenzori pozíciókat.

Néhány nappal ezelőtt a Facebook közzétette a húszfős tartalomfelügyelő testület tagjainak nevét, vagyis azokét, akik a jövőben felülbírálhatják majd Mark Zuckerberg Facebook-alapító döntéseit. A húszfős testületben négy társigazgató ül, őket vizsgálta meg a Magyar Nemzet.

Catalina Botero Marino

Az első társigazgató a kolumbiai Los Andes jogi egyetem dékánja. Továbbá Marino a Center for Reproductive Rights (Reprodukciós Jogok Központja) emberi jogi NGO bizottsági tagja is. A Magyar Nemzet szerint a szervezet nem titkolt célja az abortuszliberalizáció, weboldalukon úgy fogalmaznak, hogy a legális, biztonságos és megfizethető abortuszért és fogamzásgátlásért küzdenek. A szervezet anyagi támogatásban részesült a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványtól.

Az alapítvány honlapján elérhető adatok szerint a Center for Reproductive Rights 2016-ban két összegben összesen mintegy 365 ezer dollárt kapott Soroséktól arra, hogy létrehozzanak egy nemzetközi mozgalmat.

Helle Thorning-Schmidt

A szociáldemokrata politikus 2011 és 2015 között Dánia miniszterelnöke volt. A lap szerint Thorning-Schmidt 1996-ban ment feleségül Stephen Kinnockhoz, a korábbi brit munkáspárti vezető, Neil Kinnock fiához. A nő 2015-ben vonult vissza a politikából, jelenleg a Save The Children nemzetközi szervezet vezérigazgatója. A Magyar Nemzet szerint a szervezet korábban a Nyílt Társadalom Alapítványokkal partneri viszonyban állt, azóta is ebben a minőségében van feltüntetve a Soros György által alapított és támogatott International Crisis Group nevű civil szervezet testületi tagjai között.

A Nyílt Társadalom Alapítvány adatbázisából kiderül, hogy a Save the Children International 25 ezer, a Save the Children Federation pedig 651 ezer dollárt kapott Soroséktól.

Jamal Greene

A Columbia Egyetem jogi karának professzora, akinek szakterülete az alkotmányjog, az alkotmányelméletek és az összehasonlító alkotmányjog. A Magyar Nemzet megjegyzi, hogy Greene alkotmányjoggal kapcsolatos kommentárjai főként a részben Soros György érdekeltségébe tartozó The New York Timesban kapnak helyet. Jamal Greene 2019-ben Kamala Harris demokrata szenátor tanácsadójaként ténykedett Brett Kavanaugh szenátusi meghallgatása idején.

Michael McConnell

Jelenleg a Stanford jogi egyetem alkotmányjogi központjának professzora és igazgatója. A lap szerint McConnell nemcsak azért népszerű baloldali körökben, mert liberális egyetemi tanárok nagy számban támogatják őt, hanem azért is, mert a Bush kontra Gore per, illetve a Bill Clinton elleni emlékezetes impeachment eljárás kapcsán is komoly nyilvános kritikát fogalmazott meg.

A Nyílt Társadalom Alapítvány adatbázisából kiderül, hogy a Leland Stanford Junior Egyetem kuratóriuma 450 ezer dollárt kapott a Soros-szervezettől.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére