Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros a magafajta spekulánsoktól félti a brit gazdaságot

Bertha László

2016.06.21. 09:28

Soros György szerint gyengülne a font, fekete péntek következhetne a piacokon, ha a britek az unióból való kilépés mellett döntenének csütörtökön.
LONDON, 09:28

Soros György szerint gyengülne a font, fekete péntek következhetne a piacokon, ha a britek az unióból való kilépés mellett döntenének csütörtökön.

A milliárdos offshore-lovag ábrándnak nevezte azoknak a véleményét, akik úgy gondolják, hogy a Brexit nem lenne hatással az ország pénzügyi helyzetére. A font akár 20 százaléknál nagyobb mértékben is zuhanhatna – mondta Soros, akinek egyszer már sikerült bedöntenie a brit gazdaságot.

Soros maga is az 1992-es fekete szerdához hasonlította a várható jelenséget, amikor a font a rendkívüli befektetői nyomás miatt kikerült az európai átváltási mechanizmusból. Soros György és spekulánstársai annak idején több tízmilliárd dollárral játszottak a font ellen.

A milliárdos szerint azonban az akkori leértékelődés egészséges volt, mivel így a brit kormány megszabadult attól, hogy károsan magas kamatokkal védje az egyébként „túlértékelt” fontot.

Soros György szerint a piacon tevékenykedő spekulatív erők készséggel kihasználnának bármiféle számítási hibát a brit kormány vagy a brit választók részéről, és ha Nagy-Britannia valóban az Európai Unióból való kilépésre szavaz, azon

néhányan nagyon meggazdagodnának, de a választók zöme sokkal szegényebbé válna.”

(MTI, The Guardian)


Ezt olvastad már?

  • Orbán: a száj Clintoné, a hang Sorosé
  • A lista: a Soros-hálózat hazai kitartottjai

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére