Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hétszázezer aláírással sem tudták eltávolítani Soros György kaliforniai ügyészét

888.hu

2022.08.16. 14:55

A George Gascón Los Angeles megyei körzeti ügyész visszahívására tett második kísérlet is kudarcot vallott hétfőn. Bejelentették, hogy nincs elég aláírás a visszahíváshoz, azután, hogy a megfigyelőket is kizárták a szavazatszámlálásból.

 

A visszahívásról történő szavazáshoz 715 833 aláírás gyűlt össze – ez jóval több, mint a szükséges 566 857, ami a megyében regisztrált szavazók 10 százalékát jelenti. A megyei tisztviselők azonban bejelentették, hogy a benyújtott aláírások közül közel 200 ezret töröltek.

 

520 050 aláírást találtak érvényesnek, 195 783-at pedig érvénytelennek.”

– áll a megyei anyakönyvvezető közleményében.

A [2022. novemberi] visszahívásról szóló szavazás petíciójához 566 857 aláírásra volt szükség; ezért a petíció nem felelt meg az elégséges követelményeknek, és a petícióval kapcsolatban további intézkedés nem történik.”

 

Bár a megye utasította el, Los Angeles megyei tisztviselők azt mondták, hogy a népszerűtlen kerületi ügyész visszahívására irányuló petíciók aláírásainak csaknem 30 százaléka érvénytelen vagy „nem számolható”.

Az aláírás-ellenőrzési folyamat során a visszahívás támogatói panaszkodtak, hogy nem engedték be a számlálókat. A megye szerint a megfigyelőket azért nem engedik be, mert az aláírás-ellenőrzés nem minősül „választásnak”.

George Gascónt 2020-ban választották meg, a Black Lives Matter mozgalom és a Demokrata Párt támogatásával, valamint Soros György baloldali milliárdos több millió dolláros adományának köszönhetően.

 

Már az első lépései is azonnali közfelháborodást váltottak ki, mivel enyhítette több bűncselekmény büntetési tételét – még az olyan erőszakos bűncselekményekét is, mint a többszörös emberölés és a szexuális zaklatás.

Gascón hivatali ideje alatt megugrott a bűnözési ráta is, amiért sokan az ő politikáját okolják.

 

 

A visszahívására tett első kísérletben, 2021-ben nem gyűltek össze a megfelelő számú aláírások. Úgy tűnt, hogy a második kísérletnél több, mint a szükséges számú aláírás érkezett a július 6-i határidőig; azonban úgy látszik, még a közel 200 ezer aláírásból álló többlet sem volt elég.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szolzsenyicin kommunistái és az árnyékkormány mai ülése

Akinek még nem sikerült ma egy jót nevetnie, arról Dobrevék gondoskodnak. Tessék: megtartották az első árnyékkormányülést a ma kezdődő parlament ősz ülésszaka előtt. Ott volt mindenki. A Jó, a Rossz és a Csúf. Ja nem, a Jó hiányzott.

Orbán Viktor: A baloldalt Amerikából pénzelték

A magyar kormányfő a pártok frakcióvezetőinek beszédére reagált a parlament hétfői ülésén.

24.hu: A baloldal kampányát Amerikából finanszírozták

Csaknem kétmilliárd forint érkezett 2022 első felében Márki-Zay Péter mozgalmához az Egyesült Államokból – írja a baloldali 24.hu nevű portál. A lap kifejti, milyen szerepe lehetett Karácsony tanácsadójának az amerikai pénzek megszerzésénél.

Orbán Viktor: A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket a szankciókról

Orbán Viktor: A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket a szankciókról

Európában elsőként, Magyarországon megkérdezzük az emberek véleményét a szankciókról – mondta napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben Orbán Viktor miniszterelnök.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére