Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hétszázezer aláírással sem tudták eltávolítani Soros György kaliforniai ügyészét

888.hu

2022.08.16. 14:55

A George Gascón Los Angeles megyei körzeti ügyész visszahívására tett második kísérlet is kudarcot vallott hétfőn. Bejelentették, hogy nincs elég aláírás a visszahíváshoz, azután, hogy a megfigyelőket is kizárták a szavazatszámlálásból.

 

A visszahívásról történő szavazáshoz 715 833 aláírás gyűlt össze – ez jóval több, mint a szükséges 566 857, ami a megyében regisztrált szavazók 10 százalékát jelenti. A megyei tisztviselők azonban bejelentették, hogy a benyújtott aláírások közül közel 200 ezret töröltek.

 

520 050 aláírást találtak érvényesnek, 195 783-at pedig érvénytelennek.”

– áll a megyei anyakönyvvezető közleményében.

A [2022. novemberi] visszahívásról szóló szavazás petíciójához 566 857 aláírásra volt szükség; ezért a petíció nem felelt meg az elégséges követelményeknek, és a petícióval kapcsolatban további intézkedés nem történik.”

 

Bár a megye utasította el, Los Angeles megyei tisztviselők azt mondták, hogy a népszerűtlen kerületi ügyész visszahívására irányuló petíciók aláírásainak csaknem 30 százaléka érvénytelen vagy „nem számolható”.

Az aláírás-ellenőrzési folyamat során a visszahívás támogatói panaszkodtak, hogy nem engedték be a számlálókat. A megye szerint a megfigyelőket azért nem engedik be, mert az aláírás-ellenőrzés nem minősül „választásnak”.

George Gascónt 2020-ban választották meg, a Black Lives Matter mozgalom és a Demokrata Párt támogatásával, valamint Soros György baloldali milliárdos több millió dolláros adományának köszönhetően.

 

Már az első lépései is azonnali közfelháborodást váltottak ki, mivel enyhítette több bűncselekmény büntetési tételét – még az olyan erőszakos bűncselekményekét is, mint a többszörös emberölés és a szexuális zaklatás.

Gascón hivatali ideje alatt megugrott a bűnözési ráta is, amiért sokan az ő politikáját okolják.

 

 

A visszahívására tett első kísérletben, 2021-ben nem gyűltek össze a megfelelő számú aláírások. Úgy tűnt, hogy a második kísérletnél több, mint a szükséges számú aláírás érkezett a július 6-i határidőig; azonban úgy látszik, még a közel 200 ezer aláírásból álló többlet sem volt elég.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A Krím soha többé nem lesz Ukrajna része, Koszovót pedig „elrabolták” Szerbiától

A Krím félsziget soha többé nem lesz Ukrajna része, Koszovót pedig „elrabolták” Szerbiától – mondta Zoran Milanovic horvát államfő hétfőn újságíróknak Petrinjában, a litvániai NATO-misszióba induló 3. horvát kontingens búcsúztatóján.

LMBTQ-pornóújságot találtak egy iskola könyvtárában, felháborodtak a szülők

Persze az LMBTQ-aktivisták rögtön diszkriminációt kiáltottak...

Törökország jóváhagyhatja Finnország NATO-csatlakozását

Svédország viszont hoppon maradt: az ő csatlakozásukat Ankara provokációkra hivatkozva nem támogatja.

Orbán Viktor: Egy fokozattal feljebb emeltük az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal

Orbán Viktor: Egy fokozattal feljebb emeltük az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal

Magyarország egy fokozattal feljebb emelte az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal, a kiemelt stratégiai partnerség szintjére – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére