Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sokkolta a bécsi kisdiákokat az erőszakos szexoktatás

Mediaworks Hírcentrum

2022.01.15. 16:35

A bécsi iskolákban bevezetett szexuális oktatás keretében tavaly májusban kisdiákoknak magyarázta a nemi közösülés részleteit az egyik intézmény tanárnője, aki szemléltetésként egy női próbababát használt. A gyerekeket sokkoló óra sajtóvisszhangja miatt a bécsi politikai vezetés ugyan vizsgálatot ígért, de az év végéig sem történt érdemi lépés, ezért petíciót indítottak civilek a szexuális nevelés alapjainak megreformálásáért, a szigorúbb szabályozásért.

A bécsi Kronen Zeitungban a múlt év júliusában jelent meg két cikk is arról, hogy egy helyi népiskolában botrányos gyakorlattal mutatták be a gyerekeknek a szexualitást. A tanárnő a hat-tízéves kisdiákoknak magyarázta a nemi közösülést, és szemléltetésként egy női babát használt. A „felvilágosítás„ arra is kiterjedt, hogy a lányok használhatják az ujjaikat is szex közben. Néhány gyereket ez annyira felzaklatott, hogy tiltakozni próbáltak; az egyik fiú közölte a tanárnővel, hogy nem akarja ezt tovább hallgatni, de a pedagógus azt válaszolta, hogy muszáj. A botrány után a szülők kivették a fiút az iskolából, és arról számoltak be a Kronen Zeitungnak, hogy soha életében nem látták még ilyennek a gyereket, teljesen kiborult. Pár nap múlva az iskolai „szexóra” újabb megdöbbentő következményével szembesültek a szülők. Az egyik osztálytárs vendégeskedett náluk, és mint máskor is, játszott a tízéves lányukkal, majd hirtelen le akarta húzni a nadrágját.

Egy másik pár megdöbbenve mesélte, hogy a tanárnő arról is beszélt a gyerekeknek, hogy aki nem akar kisbabát, az használhat óvszert. – Ezzel az információval nem tudnak mit kezdeni a gyerekek, hiszen még túl fiatalok hozzá – mérgelődött az apa.

A lapnak nyilatkozó Peter Stippl, a Pszichoterápiás Szövetség elnöke teljesen elhibázottnak ítélte ezt a fajta felvilágosítást. – Ez megijeszti a gyerekeket, hibás módon közelítik meg a témát, mert megsértik a szemérmesség természetes határát. A szexuális nevelésnek mindig a korosztálynak és a fejlettségnek megfelelőnek kell lennie. A hat- vagy tízéves gyerekeket nem érdekli még a nemi aktus – fejtette ki a szakember.

Az oktatási minisztérium is reagált a botrányra. Mint azt Mathias Klein szóvivő a bécsi lapnak elmondta: azt vizsgálják, hogy mely szervezetek számára engedélyezzék a jövőben az iskolai szexuális nevelési órákat. – Jelenleg azon dolgozunk, hogy egy minőségbiztosítási ajánlatot tegyünk elérhetővé. Ha bármilyen kétség, bizonytalanság vetődik fel, az iskolák felvehetik a kapcsolatot a szövetségi államok kirendeltségeivel – fogalmazott a minisztériumi szóvivő.

Sok ilyen szervezettel az a probléma, hogy olyan vitatott pedagógiai koncepciókra hivatkoznak, amelyek a gyermekek korai szexualizálását szorgalmazzák. Jan Ledochowski, az ÖVP kereszténydemokrata szóvivője azt tanácsolja a szülőknek, hogy azonnal hívják fel a figyelmet, ha a fent leírtakhoz hasonló eseteket tapasztalnak.

A CitizenGo online petíciós oldalon bécsi civilek tavaly novemberben nyílt levelet írtak Soha többé erőszakos szexuális oktatást címmel Christoph Wiederkehr alpolgármesternek, aki még nyáron azt ígérte, hogy kivizsgálja a botrányos ügyet, de azóta sem történt semmi. A petíció kezdeményezői arra is emlékeztettek, hogy Wiederkehr – aki egyben az oktatási tanács vezetője is – júliusban bejelentette, hogy intézkedéseket fog tenni az ilyen események megismétlődésének megakadályozására.

A petícióban olyan követeléseket fogalmaztak meg a szülők, mint hogy legyenek világos előírások a pedagógusképzésben a szexuális felvilágosítás kapcsán a megfelelő életkorra vonatkozóan, illetve vonják be a szülőket a tanórák tartalmának kialakításába. – Ez a botrány annak az eredménye, hogy éveken át tévesen álltak a szexualitáshoz és a gyerekekkel való bánásmódhoz. Nemcsak ezt az ügyet kell feldolgozni és tisztázni, hanem a szexuális nevelést is alapjaiban kell megreformálni, és a szülőket jobban bevonni – hangsúlyozták a petíciót aláírók. Megjegyezték, hogy aki olvasta a WHO szexuális neveléssel kapcsolatos irányelveit, az hamar rájön, hogy akár általános iskolás korban is ajánlják a gyerekek önkielégítését és szexuális nevelését. Ausztria oktatási rendszere is követi ezeket a WHO-ajánlásokat. Ez mutatja a probléma komolyságát, és azt, hogy milyen mélységben kell harcolnunk a gyermekeink elleni támadással szemben – összegezték álláspontjukat a felháborodott bécsi civilek.

(Mediaworks Hírcentrum)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?