Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sokkolókkal fegyverzik fel az olasz rendõröket, a libsik persze sivalkodnak

Sümeghi Lóránt

2018.07.05. 20:32

Az olasz hatóságok embereit szerdától a Taser rendészeti kényszerítõ eszközzel látták el egyelõre tizenegy olaszországi városban kísérleti jelleggel.
RÓMA, 20:32

Az olasz hatóságok embereit szerdától a Taser rendészeti kényszerítő eszközzel látták el egyelőre tizenegy olaszországi városban kísérleti jelleggel.

Más városok mellett Milánóban, Firenzében, Bolognában, Nápolyban és a szicíliai Palermo utcáin járőröző rendőrök és pénzügyőrök eszköztárába került az elektromos sokkoló, amelyet a lőfegyverek helyett vagy mellett is használhatnak. Több száz olasz rendőr vesz részt a Taser kísérleti használatában, amelynek alkalmazását a jövőben egész Olaszországban bevezethetik. 

Mint ismert, a Taser rendészeti kényszerítő eszközt a világ több mint száz országában használják a rendőri szervek: Európában már az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Finnországban, Görögországban és a Cseh Köztársaságban. A kilőhető elektródás elektromos sokkoló használatát az olasz rendőrszakszervezetek szorgalmazták az üldözött vagy feltartóztatott személyek ártalmatlanítására lőfegyver és a gumibot alkalmazása nélkül.

Korábban több olaszországi eset történt, amikor a rendőrség tagjait túlzott erőszak gyanúja érte a veszélyesnek ítélt személyek erővel történő megállítása vagy földre kényszerítése miatt. A Tasert akár már hétméteres távolságról is ki lehet lőni, elkerülve a rendőr és a másik személy közti közvetlen érintkezést. A sokkoló fegyver nagyfeszültségű és kis áramerősségű elektromos kisüléssel lemerevíti és mozgásképtelenné teszi a célpontot képző személyt. 

Egyből beindult a sivalkodás

Az olasz sajtó emlékeztetett arra, hogy az ENSZ tavaly a kínzóeszközök közé sorolta a Tasert, amely az Amnesty International emberi jogi szervezet szerint minden évben több száz ember halálát okozza.

Emellett a progresszív olasz Öt Csillag Mozgalom (M5S) hivatalos álláspontja szerint a sokkolókra szánt összegeket a rendőrök fizetésemelésére kellene fordítani, és "nem pedig játékpisztolyokra".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére