Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sokkal több az illegális bevándorló az USA-ban, mint azt korábban gondolták

Nagy Gábor

2018.09.25. 11:28

Kétszer annyi illegális bevándorló élhet az Egyesült Államokban, mint azt korábban hitték.

A múlt hét pénteken publikált tanulmány szerint az amerikai kormány, de még civil szervezetek is alábecsülték az USA-ban tartózkodó illegális bevándorlók számát. Eddig úgy tudták, 11-12 millióan élnek papírok nélkül az Egyesült Államokban, de a Yale Egyetem és az MIT (Massachusetts Institute of Technology) kutatói által készített tanulmány szerint azonban ez a szám ennek a duplája is lehet, vagyis akár 22 millió illegális bevándorlónál is több tartózkodhat az USA-ban. De konzervatívabb becslések is 16,7 és 22 millió fő közé teszik a hivatalos papírokkal nem rendelkező, Amerikában tartózkodó migránsok számát. Amerikai kommentárok szerint ezek a számok abszolút alátámasztják az amerikai elnök, Donald Trump bevándorlásellenes tematikáját.

A kutatóknak az adatbázis elkészítésénél az volt az eredeti elképzelésük, hogy a köztudatban lévő számokat tudományosan is megerősítsék. Ám amikor a különböző komponenseket (kitelepítési adatok, határon történt atrocitások, vízumkérelmek száma, halálozási, bűnözési ráták) összehasonlították a 1990 és 2016 közötti periódusra vonatkozóan, kiderült, hogy jóval – akár ötven százalékkal is – többen tartózkodhatnak az Egyesült Államokban, mint azt korábban gondolták.

 

A Yale kutatói, Edward Kaplan, Jonathan Feinstein és az MIT professzora, Mohammad Fazel-Zarandi (ők jegyzik a tanulmányt) maguk is meglepődtek a kapott eredményeken, mint utóbbi fogalmazott: „Vakartuk is a fejünket a kapott számok láttán.”

 

Van egy szám, amit általában mindenki idéz. […] De amikor a mélyére ásunk a dolgoknak, és feltesszük a kérdést:»Mi alapján is mondjuk ezt?«, rá kell jönnünk, hogy ez egy nagyon összetett felmérés, és számos olyan megközelítést kell használni, amelyek nehézségekkel járnak. Szóval mi ezeket megkerülve egy teljesen új, az eddigiektől merőben eltérő szemléletet használtunk”

 

fogalmazott Feinstein.

 

Egyvalami tekintetében azonban tabudöntögető a tanulmány: Edward Kaplan kommentárjában azt állítja, hogy a közhiedelemmel ellentétben az illegális bevándorlók körében nem magasabb a bűnözési ráta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére