Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sokat változott Nyugat-Európa az elmúlt évben

888.hu

2019.12.29. 20:30

Nemcsak az év zárul le három nap múlva, de egy újabb évtized is. Bár sokak szerint csak egy év múlva kezdődik az évtizedváltás, néhány nap múlva már 2020-at mutat majd a naptár, amely már egy teljesen új szakaszt jelöl.

Egy nagyon nehéz év zárul le 2019. december 31-én – erről beszélt Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető munkatársa a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában. Mint mondta, idén is nagy kihívásokat és politikai vitákat szült a migrációs folyamat, újabb tömegek érték el Európát, ahol számos terrorcselekmény és merénylet történt az elmúlt évben.

A folyamatok miatt Nyugat-Európa folyamatos átalakuláson ment keresztül, ma már gépfegyveres katonákkal lehet találkozni a pályaudvarokon, metróállomásoknál, bevásárlóközpontokban és az ünnepi időszakban a karácsonyi vásárokon.

Véleménye szerint ezzel teljesen megváltozott az európai emberek komfortérzete. Bár az emberek már hozzászoktak ehhez a látványhoz, és biztonsági intézkedéseknek köszönhetően béke uralkodik, mégis azt érezni, hogy továbbra is könnyen sebezhető a térség – jegyezte meg.

Mint mondta, az sem véletlen, hogy pont 2019-ben fogalmazódott meg először az, hogy az európai életforma védelmére egy külön portfóliót kell létrehozni. Szerinte a probléma alapvetően abban rejlik, hogy az európai életforma, mint kulturális nívó kerül veszélybe, amelynek alapját a demokratikus hagyományok és a kereszténység védelmi képezi.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére