Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sokallják az elutasított menedékkérelmek számát a finn jogvédõk

Bertha László

2018.09.01. 12:39

Átfogó független vizsgálatot indítanak a finn hatóságok a migrációs szolgálatnál, miután jogvédõ szervezetek bírálták amiatt, hogy túl sok menedékkérelmet utasít el - közölte Kai Mykkänen finn belügyminiszter.
HELSINKI, 12:39

Átfogó független vizsgálatot indítanak a finn hatóságok a migrációs szolgálatnál, miután jogvédő szervezetek bírálták amiatt, hogy túl sok menedékkérelmet utasít el – közölte Kai Mykkänen finn belügyminiszter.

Mykkänen az Yle tévének adott interjúban – amelyből szombaton idézett az Ilta-Sanomat című lap – emlékeztetett arra, hogy az elmúlt hónapokban már lefolytatták a hivatal munkájának hatékonyabbá tételét szolgáló belső elemzést, és ennek alapján nem volt ok azt feltételezni, hogy a munkájában történtek szabálytalanságok. A tárcavezető szerint azonban mindenképpen lefolytatnak még egy szélesebb körű, körülbelül egy évet igénybe vevő független vizsgálatot is, mert az elmúlt időszakban a hivatalnak sok munkája akadt, több tízezer menedékkérelem érkezett be hozzá.

Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet a minap ismét felszólította a finn hatóságot, hogy állítsa le az afgán menekültek hazatoloncolását, az ázsiai országban uralkodó kedvezőtlen biztonsági helyzet miatt. Az afgán menekültek teszik ki az Finnországba érkező menedékkérők egyik legnagyobb csoportját.

Három évvel ezelőtt, 2015-ben, amikor a legsúlyosabb volt a migránsválság Európában, Finnországban több mint 32 ezren kértek menedéket, a legtöbben Irakból jöttek. Tavalyelőtt mintegy hatezren, tavaly pedig ötezren voltak, és az idén is ennyi menedékkérő érkezésére számítanak.

Jelenleg mintegy tízezer olyan külföldi van az országban, akinek a menedékkérelmét elutasították, de ez ellen fellebbezést nyújtott be. A hatóságok attól tartanak, hogy elutasító döntés esetén illegálisan maradnak az országban.

Áprilisban 1700 migráns – jobbára iraki – kitoloncolása volt tervbe véve Finnországban. Az idén mintegy 300-an hagyták el az országot önként, míg tavaly egész évben 1422-en távoztak saját elhatározásukból – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére