Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sokadszorra halt meg az Iszlám Állam vezetõje - ezúttal az oroszok bombázták le

888.hu

2017.06.16. 10:28

Abu-Bakr al-Bagdadinak vélhetõen kilenc élete van, vagy csak nagyon sok dublõre, mindenesetre ezúttal az oroszok jelentették be, hogy sikerült lebombázni az Iszlám Állam vezetõjét.
RAKKA, 10:28

Abu Bakr al-Bagdadinak vélhetően kilenc élete van, vagy csak nagyon sok dublőre, mindenesetre ezúttal az oroszok jelentették be, hogy sikerült lebombázni az Iszlám Állam vezetőjét.

Az orosz védelmi minisztérium azt közölte pénteken délelőtt, hogy olyan információk ellenőrzése van folyamatban, amelyek alapján kijelenthető, hogy az Iszlám Állam vezetője, Abu-Bakr al-Bagdadi életét vesztette egy orosz légicsapásban Szíria területén – írja az RT.

A terrorállam központjának számító Rakkát május 28-án komoly légicsapás érte. A támadásban orosz Su-34-es és Su-35-os repülőgépek vettek részt – közölte az orosz védelmi minisztérium. A légicsapás célpontja egy megbeszélés helyszíne volt, amelyen az Iszlám Állam magas rangú vezetői vettek részt, és az oroszok információi szerint ott volt al-Bagdadi is.

Többszörösen leellenőrzött információk alapján kijelenthető, hogy az ISIS vezetője, Ibrahim Abu-Bakr al-Bagdadi is jelent volt a találkozón és a támadásban életét vesztette"

– áll a minisztérium közleményében. Hozzátették: a terroristavezér haláláról és a találkozó részleteiről szóló információkat megosztották amerikai partnereikkel is.

A BBC információi szerint a terrorvezér mellett további 330 magas rangú ISIS-militáns eshetett a támadás áldozatául. A brit közszolgálati csatorna online felülete szerint a Sputnik News orosz lap arról ír, hogy 30 ISIS-vezető és 300 katona halt meg a támadásban.

Bagdadinak eddig számos alkalommal keltették halálhírét, ám minden esetben kiderült, hogy a hír kacsa.

A terroristavezér legutóbb egy 2014-es videón volt látható. A felvételen egy moszuli mecsetben prédikált híveinek. Azóta igazán megbízható, nyilvánosságra került adat nem volt Bagdadi hollétét illetően.

Az utóbbi időben a terrorállam jelentős területeket vesztett, és két legfontosabb városát is ostrom alá vették: Szíriában az ISIS de facto fővárosát, Rakkát kezdték ostromolni az amerikai-kurd erők, az oroszok légicsapásokkal igyekeznek gyengíteni az iszlamistákat; Irakban pedig Moszul városát szinte már teljesen felszabadították az iraki kormánycsapatok.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére