Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soha nem húzódott ekkora szakadék az olasz nép és kormánya között

Forisek Ádám

2017.07.12. 08:58

Az olaszok döntõ többségének elege van a migránsokból, ám ez a kormányzó szociáldemokratákat nem hatja meg, inkább két kézzel szórnák az olasz állampolgárságot.
RÓMA, 8:58

Az olaszok döntő többségének elege van a migránsokból, ám ez a kormányzó szociáldemokratákat nem hatja meg, inkább két kézzel szórnák az olasz állampolgárságot.

A kormányzó Demokrata Párt (PD) nemsokára várhatóan megszavazza azt a törvényt, amely a második generációs migránsok számára könnyítené meg az állampolgárság megszerzését. Álláspontjuk szerint ez „egy erős üzenet arról, hogy a migránsok a társadalom értékes, integrációra képes tagjai.”

A törvény szempillantás alatt 800.000 embernek garantálna állampolgárságot, és minden évben további 60.000-nek.

Az egyedüli bökkenő ezzel az, hogy a törvényt az olaszok alig egyharmada támogatja, ők ugyanis testközelből élik át minden nap a migrációt, és finoman szólva is elegük van már.

A Termometro Politico által készített közvélemény-kutatás eredményei alapján ugyanis az olaszok 64 százaléka ellenzi a törvényt, és 58 százalék szerint a szociáldemokraták kizárólag potenciális szavazatokat próbálnak kisajtolni a törvényből. A válaszadók 57 százaléka nem ért egyet azzal, hogy a törvényt ellenzőket rasszista jelzővel bélyegezzék meg.

Érdekesség, hogy a válaszadók több mint fele (51 százalék) szerint Olaszországban a lakosság szisztematikus, mesterséges „kicserélése” zajlik.

Elsöprő többség ellenzi a migrációt is, több mint 70 százaléka a kutatásban résztvevőknek. Többségben vannak azok is (38 százalék), akik egyetértenek azzal, hogy a migránsmentő hajókat nem szabad befogadni, és inkább Afrikában kell segíteni a migránsokon, szemben azzal a 35 százalékkal, akik továbbra is tárt karokkal várnák az Afrikából érkezőket. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére