Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sivalkodnak, mert a nemzeti zászlót nem helyettesíthetik a szivárványszínűvel

Sümeghi Lóránt

2019.06.08. 09:55

Az amerikai sajtó szerint több amerikai nagykövetség nem kapta meg idén az engedélyt minisztériumától arra, hogy a korábbi, Obama-adminisztráció által bevezetett szokásoknak megfelelően az LMBTQ-büszkeség hónapjának idejére felvonják a szivárványszínű zászlót.

Az NBC amerikai hírtelevízió úgy értesült, hogy az érintettek között van az izraeli, a németországi és a brazíliai nagykövetség is. Mint ismert, a berlini nagykövet, Richard Grenell maga is vállaltan homoszexuális. A CNN megkeresésére a washingtoni külügyminisztérium egy névtelenséget kérő forrása elmondta: korábban bevett rutin volt, hogy júniusban a nagykövetségen felvonják a szivárványos zászlót, de idén erre nem adták meg az engedélyt.

Karácsony Gergely a székely zászló helyett inkább pride-os lobogót helyezett ki Zuglóban

Az úzvölgyi katonasírokat élőlánccal védő erdélyi magyarokat csütörtökön példátlan módon támadták meg a románok, a katonák sírjait pedig meggyalázták. Van, aki erre felháborodik, kiáll az erdélyi magyarok mellett, mert ezt tartja természetesnek. És van Karácsony Gergely, aki ilyenkor inkább a homoszexuális mozgalom lobogóját volt képes kitűzni Zuglóban: Hát igen, a prioritások még mindig a „helyükön„ [...]

Arra a kérdésre, hogy ez felzaklatta-e a nagykövetet, a forrás igennel válaszolt. Sajtóértesülések szerint a meg nem adott engedély csak a nagykövetségek zászlórúdjára vonatkozik, ugyanis azon minden esetben az amerikai nemzeti zászlónak kell lobognia. A követségek területén belül másutt már megjelenhet a szivárványszínű jelkép.

Emlékezetes, itthon Karácsony „faszért hagytam magam rábeszélni” Gergely alkotott hasonlót, miután az úzvölgyi katonasírokat élőlánccal védő erdélyi magyarokat megtámadták a románok, Zugló polgármestere a szolidaritás jegyében nem egy székely, hanem egy LMBTQ-s zászlót rakott ki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére