Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Amerika, London, Párizs
 
 
 
 

Sivalkodnak a brit liberálisok, mert Bermudán beszüntették a melegházasságot

Sümeghi Lóránt

2018.02.11. 10:28

A jogilag Nagy-Britanniához tartozó szigetcsoport túlnyomóan keresztény lakosainak nyomására az ország kormányzója nemrég úgy döntött, eltörli a homoszexuálisok számára korábban megadott házasságkötéséhez való jogot. Ez pedig természetesen kiverte a biztosítékot Londonban, ahol hatalmas sivalkodásba kezdett a liberális politikai elit.
LONDON, 10:28

A jogilag Nagy-Britanniához tartozó szigetcsoport túlnyomóan keresztény lakosainak nyomására az ország kormányzója nemrég úgy döntött, eltörli a homoszexuálisok számára korábban megadott házasságkötéséhez való jogot. Ez pedig természetesen kiverte a biztosítékot Londonban, ahol hatalmas sivalkodásba kezdett a liberális politikai elit.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Bermuda területén tavaly decembertől vált legálissá a homoszexuálisok számára, hogy házasságot köthessenek egymással, dacára annak, hogy a lakosok egy népszavazás keretében ellene szavaztak. Nem is telt el sok idő, John Rankin kormányzó ugyanis a múlt héten úgy döntött, mégsem engedélyezik az LMBTQ tagjainak, hogy összeházasodjanak. Ehelyett maradt számukra a bejegyzett élettársi kapcsolat.

A népakarat effajta lekövetése pedig úgy tűnik, Londonban ismeretlen jelenség.

Hiszen a brit Munkáspárt már a döntést követően nem sokkal jelezte, mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a rendelkezés hatályba lépését. Nem is voltak restek, jelezték a brit külügyminiszter, Boris Johnson felé, hogy ideje lenne lépni.

Leghangosabb kritikusuk, Helen Goodman szerint akár nyomásgyakorlással is rá kellene venni Bermudát arra, hogy állítsák vissza a melegházasságot, mert az új szabályozás másodrendű állampolgároknak tekinti a homoszexuálisokat.

Bermudának egyébként saját kormánya és alkotmánya van, de jogilag Nagy-Britannia tengerentúli területe, vagyis az Egyesült Királyság alá tartozik. A védelmi és külpolitikai kérdésekről például Londonban döntenek, a szuverenitása tehát korlátozott.

A szintén baloldali brit képviselő, David Lammy már egészen messzire nyúló érvelést használt fel arra, hogy megmagyarázza, miért kell beleavatkozni egy tőlük független döntésbe. Elmondása szerint "amikor 1620-ban Bermudába kerültek a rabszolgáink, elnyomottak, szegregáltak és jogaiktól megfosztottak voltak. Éppen ezért olyan fontos észrevenni, hogy az olyan vezetők, mint

Nelson Mandela, Desmond Tutu és Barack Obama nemcsak a rasszizmus ellen küzdöttek, hanem a leszbikusok, melegek és biszexuálisok jogaiért is."

A Zöldek politikusa, Caroline Lucas pedig botrányosnak nevezte a fejleményeket, majd arra utalt, Nagy-Britanniának mindenáron arra kell törekednie, hogy megváltoztassa Bermuda ez ügyben tett döntését.

A liberálisok eddig szégyellték az imperializmust, de most már inkább hasznot húznának belőle

Érdemes megjegyezni, a brit baloldal eddig rendre olyan emlékezéspolitikát tűzött a zászlajára, amely szégyenkezve, a gyarmati birodalom akár pozitív hozadékait is inkább eltagadva beszélt az ország múltjáról. Törekvéseik számtalan történelmi szimbólum eltörlését és még egyes ételek, élelmiszeripari cikkek nevének a megváltoztatását is eredményezték, csak azért, hogy Nagy-Britannia magáévá tehesse a történelmi öngyűlölet kultúráját.

Csakhogy a fent említett, baloldali megszólalások egytől egyig arról árulkodnak, eszük ágában sincs lemondani az egykori gyarmati birodalomhoz tartozó gondolkodásmódról, ha érdekük éppen úgy kívánja.

Ráadásul az egész ügy attól válik a liberálisok számára igazán szánalmassá, hogy az a John Rankin kormányzó írta alá a melegházasság eltörlését engedélyező módosítást, akit korábban Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnök delegált Bermudára.

OLVASTAD MÁR?

Amerika, London, Párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hollik István: Az ellenzék a kitalált orosz beavatkozás helyett saját magában kellene, hogy keresse a kudarca okát

Hollik István: Az ellenzék a kitalált orosz beavatkozás helyett saját magában kellene, hogy keresse a kudarca okát

Csak neked, csak most

A bevándorláspárti brüsszeli elit leváltáshoz szükséges változás és a patkányozó balliberális ellenzéknek megadható legjobb válasz érdekében egyaránt fontos, hogy minél többen vegyenek részt az EP választáson, a szavazatukat a Fidesz-KDNP-re adva – mondta el a 888.hu-nak nyilatkozva Hollik István. A kormányszóvivő nevetségesnek tartja, hogy a balliberális pártok és média már most elkezdték az ellenzék gyenge szereplését egy kitalált orosz beavatkozásra ráfogni.

Az Európai Egyesült Államok létrehozása valamennyi magyar érdekét egyaránt sérti

Az ezt támogató ellenzéki pártlistákra leadott minden egyes szavazat nem más, mint a magyar választópolgárok önrendelkezési jogának elvonására adott felhatalmazás.

889
Így büntetik a Jobbikot a kiábrándult szavazóik

Így büntetik a Jobbikot a kiábrándult szavazóik

Kinyílott a pitypang

Jobbikos tollakkal teszik az ikszet a Fidesz mellé.

Szépségkirálynő-választás extrák nélkül

Szépségkirálynő-választás extrák nélkül

Piszkostizenkettő

Ha az ember megnézi a jelöltek vitáját, az az érzése támad, hogy egy sztereotipikus amerikai szépségkirálynő-választáson van – csak épp a versenyzők nem rendelkeznek az utóbbin résztvevők esztétikai előnyével.

Szivárványos zászlóval buzdít szavazásra az Európai Bizottság

Szivárványos zászlóval buzdít szavazásra az Európai Bizottság

Kinyílott a pitypang

A Jean-Claude Juncker vezette Bizottság így kampányol az EP-választáson.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére