Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sivalkodik az Európai Néppárt liberális szárnyának vezetõje

888.hu

2018.11.03. 15:48

Az Európai Néppártnak (EPP) fontolóra kellene vennie az Orbán Viktor jobboldali magyar miniszterelnök vezette Fidesz kizárását a pártcsaládból - jelentette ki egy szombati interjújában Alexander Stubb, az EPP egyik csúcsjelöltje a jövõ évi európai parlamenti választásokra. A magyar kormányfõ már korábban közölte, hogy Manfred Webert támogatja a csúcsjelölti posztért folyó versenyben.

Az Európai Néppártnak (EPP) fontolóra kellene vennie az Orbán Viktor jobboldali magyar miniszterelnök vezette Fidesz kizárását a pártcsaládból - jelentette ki egy szombati interjújában Alexander Stubb, az EPP egyik csúcsjelöltje a jövő évi európai parlamenti választásokra. A magyar kormányfő már korábban közölte, hogy Manfred Webert támogatja a csúcsjelölti posztért folyó versenyben.

Az EPP-nek két csúcsjelöltje van: Stubb és Manfred Weber, és miután jelenleg a pártcsalád a legnagyobb az Európai Parlamentben, mindkettejüknek van esélye arra, hogy a választások után az Európai Bizottság elnöke legyen.

Stubb sivalkodik

Ha Orbán Viktor nem tiszteli a pártcsalád értékeit, akkor el kell hagynia az EPP-t - mondta a finn politikus a Redaktionsnetzwerk Deutschland német médiacsoportnak adott interjúban. Stubb leszögezte, hogy "egyáltalán nem tolerálja az intoleranciát", elfogadhatatlannak nevezte a szólás-, a gyülekezési és a tudományos szabadság korlátozását Orbán Viktor által – írja az MTI.

Az Európai Parlament szeptemberben megszavazta, hogy induljon uniós eljárás Magyarország ellen az EU alapvető értékeinek "súlyos" megsértése miatt, ami oda vezethet, hogy megvonják Magyarország szavazati jogát. Ez a parlamenti szavazás azonban megosztotta az EPP-t. Weber is megszavazta az eljárás megindítását, de ellenzi, hogy kizárják a Fideszt a pártcsaládból. Orbán Viktor Webert támogatja az EPP csúcsjelölti posztjára.

Stubb az interjúban a migráció kérdésében kiállt Angela Merkel német kancellár mellett, dicsérte azért a szerepéért, amelyet az EU és Törökország közötti 2016-os megállapodás megkötéséért tett.

A kereszténydemokrata Webert támogatja a miniszterelnök

A jövő héten az Európai Néppárt fontos döntést hoz, kiválasztja csúcsjelöltjét a jövő évi európai parlamenti választásra. A Néppárton belül egy kampány zajlik. Mi a bajor Manfred Weber jelöltségét támogatjuk. Alexander Stubb a Néppárt liberális szárnyának jelöltje, aki Soros Györggyel személyesen nagyon jó kapcsolatot ápol – írta közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A Fidesz az Európai Néppárt kereszténydemokrata szárnyához tartozik, Orbán Viktor és a Fidesz nem támogatja a liberálisok bevándorláspolitikáját, ezért támadják és kritizálják Magyarországot – olvasható a közleményben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére