Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Aki megkapta a kínai vakcinát, mehet is Ausztriába

888.hu, MTI

2021.05.19. 07:50

Szerdától enyhíti a beutazási korlátozásokat Ausztria, a részletszabályok is napvilágot láttak.

 

Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter újságírói kérdésre válaszolva kifejtette, hogy minden olyan oltás tényét igazoló papír feljogosít a belépésre, amely az Európai Gyógyszerügynökség (EMA), illetve az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által már engedélyezett vakcinával történt.

Ezek szerint Sinopharm-vakcinával beoltott emberek is mehetnek Ausztriába, hiszen a kínai oltóanyagot a WHO már jóváhagyta.

Az osztrákok az országokat három csoportba sorolták. Az elsőbe azok tartoznak – Európa legtöbb állama, köztük Magyarország is –, amelyekben alacsony a hét napra és százezer lakosra vetített megbetegedési ráta. Ezekből az országokból már turisztikai céllal is be lehet utazni Ausztriába, a belépés feltétele egy angol vagy német nyelven

kiállított igazolás arról, hogy az illetőt már beoltották, vagy átesett a betegségen.

Amennyiben a beutazni szándékozó ilyen papírral nem rendelkezik, a belépéshez elegendő egy negatív koronavírusteszt is, amely PCR-teszt esetén nem lehet régebbi 72, antigénteszt esetén pedig 48 óránál.

A második csoportba azok az országok tartoznak, amelyeket Ausztria jelenleg a járványügyi mutatók szerint a magas kockázatúak közé sorolt.

Amennyiben a beutazók nem rendelkeznek oltási igazolvánnyal vagy korábbi koronavírus-betegségüket igazoló papírral, negatív teszt ellenére is karanténba kell vonulniuk, és csak a karantén ötödik napján teszteltethetik magukat.

A harmadik csoportba az úgynevezett „vírusmutációs területté” nyilvánított országok

– India, Brazília és a Dél-Afrikai Köztársaság – tartoznak. A belépés feltétele egy negatív PCR-teszt, amelyre a beoltottaknak és a gyógyultaknak egyaránt szükségük van, és a karanténkötelezettség is életben marad. Az ezekre az országokra érvényes, április 29-e óta tartó beutazási tilalmat a légi forgalomban június 6-áig meghosszabbították.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére