Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sérelmezik a civilszervezetek az illegális migránsok tartási körülményeit

888.hu

2022.03.17. 19:00

Franciaországban ráccsal körülvett gyűjtőközpontokban őrzik az illegális migránsokat, egy csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentés szerint „túl sokáig” tartanak rács mögött gyűjtőközpontokban (CRA) illegális bevándorlókat – derült ki öt, migránsokat segítő francia szervezet csütörtökön közzétett jelentéséből.

 

A jelentést migránsokat segítő francia szervezetek – köztük a La Cimade – állították össze, és felróják a francia kormánynak, hogy „egyéni elbírálás nélkül” és szerintük „túl sokáig” őrzik az illegális migránsokat rácsokkal körülvett gyűjtőközpontokban.

 

Adatai szerint az országban 2021-ben összesen 42 353 illegális bevándorlót zártak rácsokkal körülvett gyűjtőtáborokban arra az időre, amíg a kitoloncolás végrehajtására vártak.

 

Egyedül az Indiai-óceánon található Mayotte szigetén – Franciaország tengerentúli területén – működő gyűjtőközpontban ez 26 485 embert érintett. Az elzárás átlagosan 22 napig tartott, de a koronavírus-járvány miatt bevezetett határzárak miatt a kitoloncolásokat sok esetben nem is lehetett végrehajtani.

 

Franciaország, amely Európában elsőként tette kötelezővé illegális migránsok kitoloncolását, nem hozta nyilvánosságra, hogy 2021-ben vagy 2022-ben pontosan hány illegális migránst utasítottak ki az országból. Az AFP francia hírügynökség szerint ennek oka az lehet, hogy az ellenzéki pártok – köztük a jobbközép pártok is – túlságosan is „megengedőnek” ítélik a kormányzat illegális migránsokkal kapcsolatos politikáját.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére