Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Senkit sem kímél az ISIS Aleppóban

Bokor Gábor

2016.10.10. 14:58

A legfrissebb felvételeken látni, ahogy az Iszlám Állam harcosai és az an-Núszra Front milicistái távcsöves fegyverekkel szándékosan a civil lakosságra lõnek.
ALEPPÓ, 14:58

A legfrissebb felvételeken látni, ahogy az Iszlám Állam harcosai és az an-Núszra Front milicistái távcsöves fegyverekkel szándékosan a civil lakosságra lőnek. 

A Russia Today stábja hetek óta az ostromlott szíriai városban, Aleppóban tartózkodik, ahol az Iszlám Állam, az an-Núszra Front és a szír kormányerők szinte szünet nélkül lövik egymást. Bár a civil lakosság már hosszú ideje próbál kiszabadulni az ostromgyűrűbe zárt országból, erre eddig képtelenek voltak. 

Az immáron öt éve polgárháború sújtotta ország második legnagyobb városában mindennaposak az utcai harcok, a harci repülőkről történő bombázások és az, hogy a civil lakosságot a milicisták távcsöves fegyverrel tizedelik. 

Számos utat megnyitottak azért, hogy a lakosság el tudja hagyni a várost. Többen meg is kísérelték ezt, ám őket az orvlövészek egyből megölték. Gyerekeket, nőket, férfiakat, nem érdekelte őket sem a nemük, sem az életkoruk" 

– panaszolta az újságírónak az egyik lakó. 

A férfi szerint az iszlamisták korábban megengedték a civileknek, hogy elhagyják az általuk uralt városrészeket, hogy meglátogassák a rokonaikat, ám nem tartották be az ígéretüket és mostanra mindenkire rálőnek, aki át akar kelni a határukon. 

A régen több mint egymilliós lakossággal rendelkező nyüzsgő nagyvárost mostanra teljesen szétlőtték az egymással szemben álló felek. A kurdok, az Iszlám Állam, a szír kormányerők és a számos szervezetből álló, a nyugati hatalmak által mérsékeltnek hazudott lázadók a városnak egy-egy kicsiny szeletét képesek birtokolni. 

A lap tudósítói szerint a legnagyobb nyugalom a szír kormányerők által elfoglalt területeken vannak, ám ott sem életbiztosítás az utcákon sétálgatni, hisz mindenfelé orvlövészek vannak. 

Nagyon nehéz bárhova is eljutnunk. Kis sikátorokat vagyunk kénytelenek használni, az épületek golyók és lövedékek által vannak szétlyuggatva. Ilyen körülmények közt a gyerekeinket se tudjuk iskolába küldeni" 

– mesélte egy helyi lakos a csatorna tudósítójának, Murad Gazdievnek.

(RT

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A 888 megmondja a tutit: Portugália – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Portugália – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Portugália – Svájc.

Orbán Viktor: EU-Nyugat-Balkán csúcs

Orbán Viktor: EU-Nyugat-Balkán csúcs

„Ha jól csináljuk, a Balkán lesz az olcsó energia kapuja Európa számára” – fogalmazott a miniszterelnök.

Ukrajna 18 milliárd eurós támogatásáról ma nem volt szavazás

Ukrajna 18 milliárd eurós támogatásáról ma nem volt szavazás

Nem volt ma szavazás Ukrajna 18 milliárd eurós támogatásáról, így a magyar helyreállítási tervről sem lehetett szavazás.

A németek több mint kétharmada spórol a fűtéssel

A németek több mint kétharmada spórol a fűtéssel

A németországi háztartások több mint kétharmada kevesebbet fűt az idén, mint tavaly – mutatta ki egy kedden ismertetett felmérés.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére