Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Senkit nem tudott leigazolni az angol sztárcsapat, minden felelõsséget a Brexitre toltak

Bokor Gábor

2018.08.10. 12:50

Mauricio Pochettino, a londoni Tottenham Hotspur csapat argentin menedzsere egyetlen játékost sem tudott a nyári átigazolási idõszakban leigazolni a csapatban, a határidõ lejárta után pedig parádés magyarázatot adott arra, történelme során elõször miért nem igazoltak le senkit: Pochettino az egészet a Brexitre fogta.

Bár a legtöbb országban az átigazolási időszak augusztus 31-ig van nyitva, ez Angliában nem így van, a Premier League-ben játszó csapatok csak augusztus 9-ig vásárolhattak játékosokat. Mindegyik csapat ilyenkor igyekszik átcsábítani a többi klubtól a legnagyobb tehetségeket, hogy a jövőben náluk szerezzen gólokat vagy védje a kaput az ellenfél támadóitól. 

Természetesen ilyenkor óriási, ép ésszel fel nem fogható összegek röpködnek, több rekord is megdőlt az idén. Kapusok terén a Liverpool gurított nagyot, Kloppék a brazil Allison Beckert igazolták el a Romától 75 millió euróért igazolták le, ami minden idők legnagyobb összege volt, amit kapusért kiadtak. Csupán pár napig tartott a csúcs, ugyanis jött a Chelsea, aki a Real Madridba szökő Courtois helyére az Athletic Bilbaóból vette meg Kepa Arrizabalagát 80 millió euróért. 

És akkor ott van az észak-londoni Tottenham, amelyik a történelme során először nem tudott játékost igazolni az átigazolási piacon. 

A szurkolók elő is vették a csapat edzőjét, Mauricio Pochettinót, amiért nem erősítette meg a keretet és ugyanazokkal a játékosokkal indul neki a pénteken kezdődő szezonnak, mint amelyikkel tavaly bronzérmesek lettek. Az edzőnek egyetlenegy terve volt, hogy az Aston Villa fiatal tehetségét Jack Grealish-t megvásárolja, ám nem járt sikerrel.

Pochettino ahelyett, hogy azt mondta volna a drukkereknek, hogy ne haragudjatok, amiért nem szerződtettünk senkit, az egészet másra fogta, egészen pontosan a Brexitre. A menedzser szerint egyértelműen a brit kilépés az oka annak, hogy a csapat nem mozgolódott a piacon, ugyanis a font gyengült az utóbbi időben és nem engedhették volna meg, hogy fonttízmilliókat kifizessenek egy játékosért. Később persze hozzátette, hogy a költségvetésüket az is jelentősen megcsappantotta, hogy épp egy új stadiont építenek a régi White Hart Lane helyére, ami szintén rengeteg pénzbe kerül. 

Bár jóval többe került, mint azt eredetileg terveztük, sikerült meghosszabítanunk Harry Kane, Davinson Sanchez, Son Heung-Min, Erik Lamela és Harry Winks szerződését"

– emlékeztetett az edző, aki ezután folytatta az óriási sivalkodást.

Pochettino kifejtette, őszintén sajnálja a briteket, amiért a többségük két éve arra szavazott, hogy búcsút intsenek az Európai Uniónak. Elmondása szerint annyira elszabadultak az árak, hogy nem engedhették meg maguknak az építkezés mellett, hogy a keretet is bővítsék. 

Ez egy dráma, minden sokkal többe kerül, sajnálom a briteket. Már az is óriási kunszt volt, hogy meg tudtuk tartani a legfontosabb játékosainkat"

– fogalmazott. 

Az átigazolási időszakot 2003-ban vezették be, annak 15 éves történelme során az első csapat a Tottenham, mely nem használta ki a lehetőséget, hogy erősítsen. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére