Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Semmilyen bizalmas információt nem bíznának Hillary Clintonra

Bertha László

2016.07.07. 18:38

Paul Ryan, az amerikai képviselõház republikánus elnöke arra kérte a titkosszolgálatokat, hogy tagadják meg az információkat Hillary Clintontól, hiszen képtelen kezelni a bizalmas, titkos adatokat.
WASHINGTON, 18:38

Paul Ryan, az amerikai képviselőház republikánus elnöke arra kérte a titkosszolgálatokat, hogy tagadják meg az információkat Hillary Clintontól, hiszen képtelen kezelni a bizalmas, titkos adatokat.

A republikánus politikus csütörtökön hozta nyilvánosságra azt a levelét, melyet szerdán küldött el a hírszerzés igazgatójának. Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje hanyagul kezelte a bizalmas információkat külügyminisztersége idején, ez pedig nem maradhat következmények nélkül – ezt az FBI igazgatójának nyilatkozatai is megerősítik.

Mint ön is tudja, az FBI nyomozása alapvető bizonyítékokat tárt fel arról, hogy Clinton külügyminiszter és munkatársai rendkívül hanyagul kezeltek nagyon érzékeny, titkos információkat.”

– idézte Ryan az FBI igazgató, James Comey szavait.

Paul Ryan szerint a hírszerzésnek nincs jogi kötelezettsége arra, hogy titkosított információkkal lássa el a demokraták elnökjelöltjét, Hillary Clintont, de ha megteszi, ezzel negatív jelzést küld mindazoknak, akiket a nemzetbiztonság őrzésével, védelmével bíztak meg.

A képviselőház elnöke ezzel csatlakozott azon republikánus politikusok táborához, akik azt követelik, hogy Clinton semmiféle bizalmas információhoz ne férjen hozzá.

Az USA-ban nem kötelező ugyan, de gyakorlat, hogy az elnökválasztási kampány idején az elnökjelölteket a titkosszolgálat bizalmas információkat is tartalmazó tájékoztatással látja el.

(MTI, ABC News)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére