Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Segíthetik a migránsokat a fehérorosz határőrök

888.hu

2021.11.07. 20:50

Videót tett közzé a lengyel határőség, amelyen tájékoztatásuk szerint az látható, ahogy fehérorosz határőrök a lengyel határ illegális átlépésére készítik fel migránsok egy nagyobb csoportját. Közben a német belügyminisztérium megtiltotta aktivistáknak, hogy buszokkal taxiztassanak migránsokat Németországba a lengyel határtól – írja a V4NA vasárnap.

 

„A fehérorosz szolgálatok újabb migránscsoportot készítenek fel illegális határátlépésre” – írta a lengyel határőrség közösségi oldalán, ahol egy videót is közzétett az akcióról.

A szombaton közzétett felvételen migránsok egy nagyobb csoportja látható, és közülük többen a határ lengyel oldalán felállított szögesdrót felé haladnak – hívja fel rá a figyelmet a wPolityce hírportál.

A hírportál hozzátette: folyamatos a nyomás a lengyel határon,

csak pénteken 570, az év eleje óta pedig több mint 30 ezer illegális határátlépést és határátlépési kísérletet regisztráltak a hatóságok.

A jövő év közepére elkészül az több mint öt méter magas, szögesdróttal és a legmodernebb elektronikai eszközökkel felszerelt határkerítés a lengyel-fehérorosz határon, közölte Mariusz Kaminski, belügyminiszer.

A kerítés 180 kilométer hosszan húzódik majd a határon, és mozgásérzékelőkkel és kamerákkal is felszerelik.

Eközben német aktivisták egy csoportja, a Seebrücke nevű NGO tagjai engedélyt kértek a német belügyminisztériumtól, hogy buszokkal taxiztathassanak illegális migránsokat a lengyel-fehérorosz határról Németországba.

Mint írták, az „európai szolidaritás” jegyében kérik az engedélyt, hogy biztonságosan utazhassanak Németországba a migránsok.

A belügyminisztérium azonban elutasította kérésüket,

és figyelmeztette az aktivistákat, hogy illegális, amire készülnek.

A Belügyminisztérium óva inti az aktivistákat szándékuk megvalósításától. Az engedély nélküli személyszállítás és az esetleges illegális, Németországba való beutaztatás jogi és büntetőjogi következményekkel járhat”

– mondta Steve Alter, a belügyminisztérium szóvivője a DPA kérdésére válaszolva.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére