Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Seehofer: a szélsőbal is erőszakkal fenyegeti Németországot

888.hu

2020.01.03. 11:35

A szélsőbaloldalról is fenyegeti az erőszak veszélye Németországot – hangsúlyozta Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter egy csütörtöki nyilatkozatában egy szilveszterkor történt bűncselekménnyel kapcsolatban, amelynek áldozata egy rendőr.

A számos német lapban, hírportálon és televízióban ismertetett eset egy alternatív baloldali fészekként számontartott lipcsei városrészben, Connewitzben történt, ahol szilveszterkor erőszakba torkollt a szabadtéri ünneplés, több százan kövekkel, palackokkal, petárdákkal dobáltak meg rohamrendőröket és rájuk rontottak.

Bántalmaztak egy harmincnyolc éves rendőrt is. A támadás nyitányaként lerántották a fejéről a védősisakját. Az áldozat kórházba került és sürgősségi műtétre szorult.

Horst Seehofer a belügyminisztérium közleménye szerint kiemelte, hogy a lehető legélesebben elítéli a brutális támadást. A bűncselekmény azt mutatja, hogy Németországban a szélsőbaloldaliak is embertelen erőszakkal fenyegetnek – tette hozzá a miniszter, kiemelve, hogy a társadalomnak egységesen ki kell állnia a rendőrök mellett, akik minden nap a biztonságunkért küzdenek.

A rendőrök, a tűzoltók, a katasztrófavédelem munkatársai és a mentősök csakis tiszteletet és elismerést érdemelnek

– hangsúlyozta a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére