Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Scholz reformot akar és Ukrajnával bővítené az Uniót

888

2022.10.15. 18:40

Olaf Scholz német kancellár az Európai Szocialisták Pártjának (PES) szombati kongresszusán ismét az Európai Unió reformját sürgette, hogy képes legyen újabb tagokat felvenni.

 

A szociáldemokrata politikus beszélt arról is, hogy fokozatosan ki kellene vezetni az egyhangú döntéshozatal szabályát az uniós külpolitikában és adópolitikában. Ugyanakkor elismerte, hogy sok munkát kell fektetni abba, hogy erről meggyőzzenek másokat.

 

Mindazonáltal világosan megmondom, ha törekvésünk egy geopolitikai súllyal rendelkező Európa, akkor a többségi döntéshozatal nyereséget, nem pedig veszteséget jelent a szuverenitás szempontjából.”

– hangoztatta.

Kijelentette, hogy az EU megtartja szavát, ami a tagjelölti státuszt kapott államokat illeti, ideértve több nyugat-balkáni országot, Ukrajnát és Moldovát is.

 

Egy huszonhét, harminc vagy harminchat tagú egyesült Európai Unió több mint 500 millió szabad és egyenlő állampolgárral még erősebben éreztetheti súlyát a világban.”

– húzta alá. Mindemellett nem szabad figyelmen kívül hagyni a kisebb tagállamok érdekeit.

 

A jövőben is meg kell hallgatni minden tagállam aggályait, minden más árulás lenne az európai eszme ellen.”

– tette hozzá Scholz.

 

A német kancellár egy katonai értelemben is erősebb Európai Uniót, s e tekintetben összehangolt fegyver- és felszerelés beszerzési programot szorgalmazott, az EU gyors-reagálású erőinek 2025-ig történő létrehozását és az európai fegyveres erők központjának kialakítását javasolta.

 

Beszélt arról is, hogy az uniós tagállamoknak rendezniük kell a pénzügyi- és migrációs politikát érintő vitáikat. Scholz kijelentette, hogy az illegális migrációt csökkenteni kell, de erőfeszítéseket kell tenni a legális bevándorlás támogatására a szakképzett munkaerő behozatala érdekében.

 

 

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Ukrajna nem fogja megengedni az európai értékek elpusztítását

Zelenszkij: Ukrajna nem fogja megengedni az európai értékek elpusztítását

Ukrajna nem fogja megengedni, hogy egy diktátor szándékosan elpusztítsa az uniós tagországok által képviselt értékeket – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Brüsszelben, az Európai Parlament soron kívüli plenáris ülésén csütörtökön.

Oroszország nemzetközi vizsgálatot követel az Északi Áramlat elleni merénylet ügyében

Nemzetközi vizsgálatot kellene indítani az Északi Áramlat gázvezetékeinél történt robbanások ügyében Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró blogbejegyzése alapján – mondta Vjacseszlav Vologyin orosz házelnök csütörtökön.

Orbán Viktor: Magyarország a béketáborhoz tartozik

Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt a Ukrajna számára – közölte Orbán Viktor miniszterelnök Twitter-üzenetében csütörtökön.

EP-korrupciós botrány: jóváhagyták az uniós parlamenti reformterveket

EP-korrupciós botrány: jóváhagyták az uniós parlamenti reformterveket

Az Európai Parlament (EP) képviselőcsoportjainak vezetői az EP házbizottságaként működő Elnökök értekezletén jóváhagyták Roberta Metsola EP-elnök által javasolt, az intézményi reformra vonatkozó terveket – tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.

Gulyás Gergely: Távoznak a miniszterek a vagyonkezelői alapítványokból

Gulyás Gergely: Távoznak a miniszterek a vagyonkezelői alapítványokból

A soproni kormányülés fejleményeit ismertette Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra.

Már 15 ezer fölé emelkedett a török és szír földrengések halálos áldozatainak száma

A sérültekét pedig Törökországban már közel 63 ezerre, Szíriában pedig 5 ezernél többre teszik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére