Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sarokba állítják Észak-Koreát

888.hu

2016.02.05. 09:58

A kommunista diktatúra elleni szankciók szigorításáról egyeztetettek a szövetségesek.
Phenjan, 9:58

A kommunista diktatúra elleni szankciók szigorításáról egyeztetett pénteken Jun Bjung Sze dél-koreai külügyminiszter az Egyesült Államok, Japán, az Európai Unió és Ausztrália.

A felek megvitatták, hogy országaik hogyan fokozzák saját, egyoldalú szankcióikat, azokon az újabb büntetőintézkedéseken túl, amelyek bevezetését jelenleg az ENSZ Biztonsági Tanácsában mérlegelnek. Mondjuk nehéz hova fokozni, mivel az ENSZ BT határozatai már jelenleg is tiltanának mindenféle nukleáris és ballisztikusrakéta-program folytatását Phenjannak.

A szöuli diplomáciai egyeztetésre azután kerítettek sort, hogy Észak-Korea – amely január 6-án végrehajtotta negyedik nukleáris kísérleti robbantását – néhány napja bejelentette, hogy február 8-25. között egy műholdat készül felbocsátani.

Phenjan állítása szerint űrprogramja tisztán tudományos célokat szolgál. Az Egyesült Államok és távol-keleti szövetségesei szerint azonban Észak-Korea célja nem műholdak Föld körüli pályára állítása, hanem nukleáris robbanófej hordozására alkalmas, nagy hatótávolságú ballisztikus rakéták tesztelése.

A szöuli diplomáciai egyeztetésekkel párhuzamosan pénteken Dél-Korea, az Egyesült Államok és Japán védelmi minisztériumai is konzultációt folytattak. Videokonferenciájukon a három szövetséges hatalom magas illetékes katonai vezetői megosztották egymással a készülő észak-koreai rakétafelbocsátással kapcsolatos hírszerzési információikat – közölte a dél-koreai védelmi tárca egy meg nem nevezett tisztségviselője.

(AlJazeera, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ezzel a programmal védenék ki az energiahiányt télen

Csökkenteni akarják a fogyasztást 10 százalékkal.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére