Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sarkozy átpasszolná Nagy-Britanniába a migránsokat

Bokor Gábor

2016.09.05. 12:18

Sarkozy úgy belelendült a választási kampányba, hogy megígérte, megválasztása utáni elsõ nap Londonba megy és elintézi, hogy a migránsok átkerüljenek a szigetországba.
PÁRIZS, 12:18

Sarkozy úgy belelendült a választási kampányba, hogy megígérte, megválasztása utáni első nap Londonba megy és elintézi, hogy a migránsok átkerüljenek a szigetországba. 

Nicolas Sarkozy a La Voix du Nord lapnak adott interjújában kijelentette, hogy amennyiben ő nyeri meg a jövő évi választásokat, meg fogja oldani a mára rettenetes állapotban lévő, Dzsungel néven elhíresült migránstábor problémáit. 

Ahogy fogalmazott, zárt tábort tervez a migránsok számára, ám nem Franciaországban, hanem a brit oldalon. 

Azt akarjuk, hogy a britek is vegyenek részt a helyzet orvoslásában. Azokat a migránsokat, akik náluk adnák be a menekültstátuszt, azokat át kéne engedni a határon és az elbírálásig egy szigetországi, zárt táborban kéne elszállásolni, mert mi már nem bírjuk a migrációs nyomást" 

– fogalmazott a korábbi elnök.

Sarkozy azt is felajánlotta, hogy a brit hatóságokkal közösen, még francia területen ellenőrizzék a migránsokat, hogy azok minél gyorsabban be tudják adni a menekültstátuszt. 

Nicolas Sarkozy hetekkel ezelőtt jelentette be, hogy elindul a Republikánusok elnökjelöltségéért. Bár a párt formálisan csak 2015. május 30-án alakult, nem egy új pártról van szó, hiszen csak névváltoztatás történt. Sarkozy javaslatára változtatott nevet a korábbi kormányzó Unió egy Népi Mozgalomért (Union pour un Mouvement Populaire) nevű párt.

A 61 éves, jobboldali politikus egyre nagyobb népszerűségnek örvend az országban, ugyanis a lakosságnak elege van a jelenleg kormányzó szocialisták bevándorlásügyi bénázásából. Első kijelentéseinek egyik nagy port kavart, mivel kifejtette, fel kéne bontani a Toquet-paktumot, ami miatt létrejöhetett a calais-i tábor. A paktum lehetővé teszi a szigetország számára, hogy már Franciaországban lehessen határállomásuk. 

(The Local

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére