Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sargentiniék az antiszemitizmus útjára léptek: ellehetetlenítenék Izraelt

Bokor Gábor

2019.03.01. 11:22

A holland Baloldali Zöldek nevû párt, melynek tagja Judith Sargentini is, korábban antiszemitizmussal vádolta a magyar kormányt, most pedig ellehetetlenítené Izraelt.

Hatalmas botrányt okozott Hollandiában, hogy Soros György emberét, Judith Sargentinit is a soraiban tudó Baloldali Zöldek nevű párt Izrael bojkottjára szólított fel. A lépést az összes többi holland párt felháborítónak tartja és elutasítják a tervezetet. 

A JTA zsidó hírügynökség Mandiner által szemlézett cikke szerint Sargentiniék bojkottját több holland zsidó szervezet is elítélte. A GroenLinks, azaz Baloldali Zöldek nevű tömörülés a holland parlament alsóházának 150 székéből 14-et tud magáénak, és a februári kongresszuson fogadtak el egy határozatot, melyben a zsidó államot bojkottálnák.

A BDS egy legitim eszköz a palesztinok megsegítésére az igazságért való harcukban” 

– olvasható a határozat szövegében.

A BDS a bojkott, elidegenítés és szankciók angol szavak kezdőbetűiből kialakult mozaikszó, mely egy világméretű kampány, és céljaként Izrael ellehetetlenítését tűzte ki.

A holland párt azt is megszavazta, hogy a párt megakadályoz minden olyan törekvést, amely kriminalizálni akarja a BDS-mozgalmat. A lap megjegyzi, hogy míg az izraeli termékek bojkottja legális Európában és még számos helyen a világon, addig vannak kivételek is. Franciaországban és Spanyolországban például bírósági döntések szólnak arról, hogy az ilyesfajta bojkott megsérti az antidiszkriminációs törvényeket.  A legnagyobb holland antiszemitizmus ellen harcoló szervezet, az Izraeli Információs és Dokumentációs Központ (CIDI) határozottan elítélte Sargentiniék döntését.

A baloldali zöldek könnyen figyelmen kívül hagyják, hogy a gyakorlatban a BDS mindig együtt jár az antiszemitizmussal, emellett sokszor terrorcsoportokhoz is kapcsolódik”

 — közölte a szervezet.

Egy másik zsidóbarát csoport nyilatkozatban ítélte el a holland baloldal nyíltan antiszemita döntését. Azt írták, hogy a holland zöldpárt a döntésükkel rasszista mozgalommá alacsonyították magát, hozzátéve, a párt elfelejtett hasonló határozatokat elfogadni Marokkó, Kína, Törökország és Oroszország bojkottjával kapcsolatban, melyeket a nemzetközi közösség mind megszálló hatalmakként tart számon.

A Baloldali Zöldek korábban azért kerültek a magyarországi hírekbe, mert egyik EP-képviselőjük, Judith Sargentini többek között antiszemitizmussal is vádolta a magyar kormányt.

A baloldal elárulta a zsidóságot

Kísértet járja be Európát, az antiszemitizmus kísértete - hangzott el egy 12 évvel ezelőtti konferencián, ahol a baloldali antiszemitizmus új aspektusait vizsgálták. Tizenkét év alatt sok víz lefolyt a Dunán, és egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a nyugati mainstream baloldal és szövetségese, a neoliberalizmus rálépett a nemzeti szocializmus által kikövezett antiszemita ösvényre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Egy ország szurkol Szoboszlaiék újabb sikeréért

Egy ország szurkol Szoboszlaiék újabb sikeréért

Újabb bravúrra készül az elmúlt években ténylegesen hihetetlen és sikeres történetet író magyar labdarúgó-válogatott. Hétfőn este a Puskás Arénában csak egy aprócska pontot kell szerezni Olaszország ellen ahhoz, hogy a csapat bejusson a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe. Persze az sem lenne nagy baj, ha az angolok és a németek után az olaszok skalpját is megszereznénk.

Fidesz-győzelem a miskolci időközi választáson

Időközi választást tartottak vasárnap Miskolc 3-as számú egyéni önkormányzati választókerületében. A választáson óriási fölénnyel, a szavazatok 56,24%-nak megszerzésével a Fidesz-KDNP jelöltje, Barta Gábor nyert.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére