Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sárga lapot adna egy brit politikus a gólt ölelkezve ünneplő labdarúgóknak

888 - MTI

2021.01.14. 19:10

Julian Knight, a brit parlament digitális, kulturális, média- és sportbizottságának (DCMS) elnöke kifejtette, hogy a futballisták az ölelkezéssel és a kézfogással rontják a világjárvány elleni óvintézkedések hatékonyságát, és túlzásba vitt gólörömükkel rossz üzenetet küldenek az országos veszélyhelyzet idején.

Julian Knight, a brit parlament digitális, kulturális, média- és sportbizottságának (DCMS) elnöke azt javasolta, hogy

kapjanak sárga lapot azok a labdarúgók, akik a koronavírus-járvány ideje alatt is ölelkezéssel, illetve kézfogással ünneplik csapatuk gólját.

A politikus csütörtökön kifejtette, hogy a futballisták az ölelkezéssel és a kézfogással rontják a világjárvány elleni óvintézkedések hatékonyságát, és túlzásba vitt gólörömükkel rossz üzenetet küldenek az országos veszélyhelyzet idején.

A játékvezetők sárga lapot adnak mezlevételért, és ebben az esetben is megtehetnék ugyanezt. Aki megkockáztatja, hogy másvalaki elkapja a koronavírust, az is sportszerűtlen, nem igaz?”

- magyarázta Julian Knight.

A Premier League irányelvei kimondják, hogy kerülni kell a felesleges kapcsolatot, különösen az ellenfél játékosaival. Ez magában foglalja a kézfogást, a pacsizást és az ölelést is. Éppen ezért jelentős visszhangot kapott a médiában, hogy a Manchester City nyolc játékosa összeölelkezve ünnepelte Phil Foden gólját a Brighton ellen 1-0-ra megnyert szerdai bajnoki meccsen. Több csapatról is napvilágot láttak olyan öltözői videók, amelyeken a futballisták együtt ünneplik sikerüket az FA Kupa harmadik fordulójában.

Clive Efford, a DCMS tagja szerint az ilyen ünneplésekkel megsértik a nemzeti egészségügyi szolgálat (NHS) munkatársait. Jonathan Van-Tam angol tisztifőorvos-helyettes szintén felszólította a labdarúgókat, hogy viselkedjenek felelősségteljesen, és fejezzék be a közös ünneplést.

Josep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője szerint furcsa és kínos, ha egy játékos gólt szerez, de senki nem ünnepel vele.

Ötször-hatszor teszteltek minket az elmúlt tíz napban. Mindenki negatív lett. A szabadban vagyunk, ahol a vírus kevésbé agresszív. Követni fogjuk, amit a liga illetékesei mondanak, de nem tudom, képesek leszünk-e betartani. Lehet, hogy rendkívüli önkontrollt kell gyakorolnunk”

- tette hozzá a katalán szakvezető.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére