Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salviniék népszerûsége megállíthatatlan

Bokor Gábor

2019.03.21. 07:18

Az olasz belügyminiszter pártja megkétszerezte szavazóbázisát a szigorú migrációs politikának köszönhetõen.

Alig több mint egy évvel a tavalyi olaszországi parlamenti választások után a számok azt mutatják, hogy a jobboldali, bevándorlásellenes Liga olasz kormánypárt megkétszerezte a szavazóbázisát. Egy országos felmérés szerint míg egy éve az emberek 17 százaléka szimpatizált a Ligával, addig mostanra ez a szám 33,9-re emelkedett, így a bevándorlást elutasító párt a legnépszerűbb a mediterrán országban. 

A második helyen a baloldali Demokrata Párt áll, azonban ők már csak 21,1 százalékon vannak, míg a harmadik helyen a Ligával koalícióban lévő Öt Csillag Mozgalom áll pontosan 21 százalékkal, azaz egytizeddel maradtak le a dobogó második fokáról. 

A közvélemény-kutatás rámutatott, hogy a baloldali, populista Öt Csillag Mozgalom (M5S) képtelen megfogni a szavazókat, amelyek fokozatosan pártolnak el tőlük, rendszerint a Salvini vezette Ligához. Egy év alatt az M5S 11 százaléknyi szavazót vesztett. 

Érdekesség, hogy ha a kutatók a kormánykoalícióba vetett hitükről kérdezték az embereket, akkor ott igencsak figyelemreméltó népszerűségnek örvendett a két párt, ugyanis az olaszok 47 százaléka támogatja a jelenlegi vezetést. Egy másik, március 15-én nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás még kedvezőbben értékelte a koalíciót, a pénteken publikált felmérésben azt írták, hogy az olaszok 54 százaléka elégedett a bevándorlásellenes Liga és az Öt Csillag szövetségével. 

Megjegyezték, hogy Salvini annak köszönheti töretlen népszerűségét, hogy megállítja az illegális migrációt, amelyet a korábbi baloldali kormányok nem is akartak, valamint remekül használja a közösségi médiát. 

Fontos hír még Salvinivel kapcsolatban, hogy az olasz szenátus tagjainak többsége nemet mondott szerdán Matteo Salvini mentelmi jogának visszavonására.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére