Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salviniék készek a kormányzásra

Bokor Gábor

2018.05.07. 15:00

Az utolsó kormányalakítási konzultáción hétfõn kiderült, hogy a Matteo Salvini vezette Liga kormányalakítási megbízást vár Sergio Mattarella államfõtõl.
RÓMA, 15:00

Az utolsó kormányalakítási konzultáción hétfőn kiderült, hogy a Matteo Salvini vezette Liga kormányalakítási megbízást vár Sergio Mattarella államfőtől.

Sergio Mattarella államfő először az M5S, majd a Liga vezette jobbközép koalíció delegációját fogadta az elnöki palotában zajló kormányalakítási egyeztetéseken. Erre a két politikai erőre vár a kormányalakítás már a március 4-ei parlamenti választások óta, amelyeken a jobbközép szerezte a legtöbb szavazatot – írja az MTI.

Luigi Di Maio, az Öt Csillag Mozgalom, azaz az M5S jelöltje elmondta, hogy szó sem lehet szakértői kormányról; vagy a választások eredménye alapján alakul meg az új római kormány, vagy új választásokat kell tartani.

Matteo Salvini a jobbközép egységét hangsúlyozva Silvio Berlusconival, a Forza Italia és Giorgia Melonival, a Fratelli d'Italia elnökével jelent meg a sajtó előtt.

Jeleztem az államfőnek, hogy a jobbközép készen áll a kormányzásra, és Sergio Mattarellának most engem kell megbíznia a kormányalakítással. A parlamentben megtaláljuk a többséghez szükséges szavazatokat"

– mondta Salvini.

Mattarella hétfő este zárja le az olasz kormányalakítási konzultációk ötödik és egyben utolsó körét. Ha úgy látja, hogy továbbra sem adottak a feltételek a kormánytöbbséghez, akkor az államfő úgynevezett elnöki, vagyis szakértői kormányt állíthat fel, esetleg pártokon kívüli miniszterelnök-jelölttel, akit bizalmi szavazásra bocsát a római parlamentben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére