Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini továbbra sem engedi, hogy az olasz partoknál kössenek ki a migránshajók

Horváth Tamás

2019.07.06. 17:50

A német Sea-Eye és az olasz Mediterranea „civil” szervezetek hajói az Olaszországhoz tartozó Lampedusa szigetét nézték ki maguknak.

Mint arról mi is beszámoltunk, újabb migránsokkal teli hajók indultak el Olaszország felé. Friss fejlemény az ügyben, hogy a migránshajók, fedélzetükön 106 illegális bevándorlóval, nemzetközi vizeken várakoznak kikötésre Lampedusa közelében.

Az MTI az olasz belügyminisztérium közlésére hivatkozva azt állítja, hogy a határrendészet egyik hajója szombaton tájékoztatta a Sea-Eye német segélyszervezet Alan Kurdi nevű hajójának kapitányát, hogy nem köthetnek ki.

Az Alan Kurdi nevű hajó 65 embert, a másik, Alex nevű vitorlás 54 embert vett fel a líbiai partoknál.

A Sea-Eye német „civil” szervezet hajója | Fotó: AFP

Olaszország felszólította az Alexet, hogy vigye a kimenekített embereket Máltára, de a Mediterranea szerint az út túlságosan hosszú lenne az egyébként legfeljebb 18 fő befogadására alkalmas hajón.

Róma a helyzet rendezéséig élelmiszert, takarókat és fertőtlenítőszereket küldött a hajóra. Ezenkívül tájékoztatta a legénységet arról, hogy olasz hadihajók elkísérhetik a hajót a máltai főváros, Valletta kikötőjéig, ahol partra tehetik a migránsokat, ha cserébe a vitorlást alávetik a hatóságok ellenőrzésének. Az olasz belügyi tárca szerint a vitorlás visszautasította a lehetőséget, mert a feltételezések szerint a Mediterranea „civil” szervezet attól tart, hogy lefoglalhatják a hajóját a máltai kikötőben.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter hivatalba lépése óta ellenzi, hogy kikössenek az olasz kikötőkben a humanitárius szervezetek migránshajói, amelyeket azzal vádol, hogy valójában ösztönzik az illegális bevándorlást.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére