Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini reméli, hogy a franciák nemsokára megszabadulhatnak Macrontól

Bokor Gábor

2019.01.23. 15:15

Matteo Salvini olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes a minap egy hosszabb videóüzenetet tett közzé a közösségi oldalán, amelyben a támogatásáról biztosította a francia népet és azt üzente nekik, hogy jobbat érdemelnek Emmanuel Macronnál.

Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes is megszólalt azzal kapcsolatban, hogy lassan már minden hétvégén utcára mennek a franciák a sárgamellényesek vezetésével, hogy Emmanuel Macron ellen tüntessenek. 

Salvini videóüzenetét azzal kezdte, őszintén reméli, hogy a francia emberek képesek lesznek minél hamarabb megszabadulni Macrontól.

Bízom benne, hogy a francia nép hamarosan fellélegezhet, és valaki más jön ehelyett a borzalmas köztársasági elnök helyett"

– értékelte Macron munkáját Salvini, aki az elsők között állt ki a sárgamellényes tüntetők mellett. 

A bevándorlásellenes olasz vezető elmondta, hogy a franciáknak kiváló alkalmuk lesz elmondani a véleményüket Macron politikájáról tavasszal, a májusi EP-választáskor, ahol majd végre dönthetnek a jövőjükről. 

Macron népszerűtlenebb, mint valaha

2018. december 18. 15:03 Mélypontra süllyedt Emmanuel Macron francia elnök népszerűsége az elmúlt hónapban a sárgamellényesek franciaországi tiltakozásai nyomán, miközben úgy tűnik, hogy a nemzeti jobboldal vezetője, Marine Le Pen nagy előnyt kovácsolt a helyzetből - ezek a fő következtetései az Odoxa francia közvélemény-kutató intézet kedden ismertetett felmérésének.

Az előrejelzések szerint Macron mozgalma, az En Marche! a 2017-es elnökválasztás során elért eredményeihez képest rosszabbul fog szerepelni, amely a bevándorlásellenes Nemzeti Tömörülés (korábban Nemzeti Front) előretöréséhez vezethet.

Matteo Salvini két héttel ezelőtt Lengyelországban tett hivatalos látogatást, ahol arról beszélt, hogy az új Európai Parlament "teljességgel más lesz", a két legerősebb frakció, az Európai Néppárt és az Európai Szocialisták nem kerülnek majd túlsúlyba.

Lengyelország és Olaszország az új európai tavasz hősei lesznek" 

– hirdette az olasz kormányfőhelyettes.

A jövőbeli EU-ról beszélve kiemelte a biztonság kérdését, a felesleges bürokrácia felszámolását, a keresztény értékekhez való visszatérést, a családok és a fiatalok támogatását.

Az EU-n belül teljes mértékben támogatom a demokratikus legitimációval rendelkező nemzeti kormányokat itt, Lengyelországban, Magyarországon, illetve Ausztriában vagy Olaszországban is"

– hangsúlyozta.

Egyre feszültebb a viszony

A franciák és az olaszok között lévő kapcsolat egyre inkább a gödör mélye felé tart. Hétfőn este Luigi Di Maio miniszterelnök-helyettes az őt kérdező olasz újságíróknak elmondta, hogy 

Franciaország 14 afrikai országban nyomtat pénzt, amellyel megakadályozza ezen afrikai országok fejlődését, és hozzájárul a migránsok útnak indulásához, akik aztán életüket veszítik a Földközi-tengeren vagy az olaszországi partokra érkeznek."

A franciák ezen annyira megsértődtek, hogy bekérették az olasz nagykövetet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére