Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini: nincs több hülyéskedés, rendõröket küldök a francia határhoz

Forisek Ádám

2018.10.21. 10:30

Franciaország annyi migránst küldött vissza az olaszoknak, hogy Matteo Salvini belügyminiszter megelégelte a helyzetet.

Az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini úgy döntött: rendőröket küld a határon fekvő, alpesi Claviere településre. Az utóbbi időben ugyanis a francia hatóságok rendre ebbe a városkába hozzák vissza a migránsokat. Erről videófelvétel is készült, amit Salvini meg is osztott Twitter oldalán:

Salvini magyarázatot várt erre Emmanuel Macron francia elnöktől, de választ egyelőre nem kapott. Nem ez az első eset, hogy az olasz belügyminiszter felhívja a figyelmet a francia elnök képmutatására. Salvini korábban már emlékeztetett arra, hogy a 2017-es év elejétől egészen augusztus végéig Macron 48 000 migráns belépését utasította el Franciaországból, ami nincs sok összhangban a befogadó, szolidáris Európáról való szónoklataival.

Az incidensre egyedül a szomszédos francia megye, Hautes-Alpes prefektusi hivatala reagált, akik azt mondták, hogy a migránsok visszaszállítása a "megszokott eljárás", amelyet az európai jog is lehetővé enged.

Az olasz belügyminiszter szerint ez a forgatókönyv azonban kizárólag az előző olasz kormánynál működött, de mint mondta, most már más szelek fújnak Olaszországban. Megígérte: a jelenlegi olasz kormány nem fogja engedni, hogy mindenféle ellenőrzés nélkül visszaküldjék a migránsokat a franciák Olaszországba.

A migrációs válság kezdete óta az Alpok közkedvelt útvonala volt a bevándorlóknak Észak-Európa felé. Hautes-Alpes megyébe egyre több fiatal érkezik, főként Guineából és Elefántcsontpartról. A francia hatóságok szerint 315 illegális bevándorlót toloncoltak vissza Olaszországba 2016-ban, 2017-ben pedig 1900-at. Nem véletlen, hogy 2018 áprilisában az Échelle-hágót az Identitárius Nemzedék lezárta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére