Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini: nem az ENSZ diktál nekünk

Horváth Tamás

2018.09.11. 15:25

Matteo Salvini olasz belügyminiszter az ENSZ új emberi jogi fõbiztosának tervét bírálta, amely megfigyelõket küldene Olaszországba és Ausztriába, hogy a migránsok megfelelõ védelmét ellenõrizzék.

Michelle Bachelet, aki szeptember elseje óta az ENSZ emberi jogi főbiztosa, hétfőn jelentette be az Emberi Jogi Tanácsban elmondott beszédében, hogy megfigyelőket küld Olaszországba és Ausztriába, hogy megbizonyosodjanak a migránsok megfelelő védelméről.

Chile korábbi szocialista elnöke beszédében kitért arra is, hogy nem oldja meg a migrációs válságot, csak szítja az ellenségeskedést, ha az országok mindenféle eszközzel távol akarják tartani maguktól a külföldieket.

Továbbá bírálta a falak emelését a határokon, a migránscsaládok tagjainak szétválasztását és a gyűlöletkeltést a bevándorlók ellen.

Ezek nem szolgálják a hosszú távú megoldásokat, csak az ellenségeskedést, a nyomorúságot, a szenvedést és a káoszt"

– tette hozzá.

Bachelet felszólította az európai uniós hatóságokat, hogy intézményesítsék a migránsok felkutatását és mentését a Földközi-tengeren, valamint gondoskodjanak arról, hogy a menedék és az emberi jogi védelem minden embernek biztosított legyen.

Itt említette meg, hogy Olaszország megtagadta a kikötést civil szervezetek mentőhajóitól. Közölte, hogy az országban a megfigyelők arról tájékozódnak majd, hogy valóban nőtt-e az erőszakos cselekmények és a rasszista támadások száma a migránsok, főleg az afrikaiak és a cigányok ellen.  

Erre reagált erős közleményében Matteo Salvini olasz belügyminiszter, aki finoman szólva sem üdvözölte az emberi jogi főbiztos tervét:

Olaszország az utóbbi néhány évben 700 ezer bevándorlót fogadott, köztük sok illegálist, és semmilyen segítséget nem kapott a többi európai országtól… Nem hagyjuk megleckéztetni magunkat senki által, legkevésbé az ENSZ által."

Salvini már eddig is a balliberálisok közutálatának örvendett. Noha csak június elseje óta Olaszország belügyminisztere, kőkemény bevándorlásellenes politikájának már most kézzelfogható eredményei vannak, sokkal kevesebb migráns teszi be a lábát olasz földre a szigorú intézkedéseknek köszönhetően.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére