Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini: ne legyenek nyitva éjjel a bevándorlók boltjai

Pörge Béla

2018.10.12. 06:28

Olaszország belügyminisztere szerint túl sok gondot és zavart okoznak az ilyen boltok éjjelente.

Matteo Salvini a közösségi oldalán közölt videóban jelentette be javaslatát, hogy az "etnikai üzletek" esti zárásának időpontja 21 óra legyen, vagyis ne tarthassanak nyitva éjszaka – írja az MTI.

Semmi bajom a külföldiek üzemeltette boltokkal, de korlátozni kell a nyitvatartásukat. Bizonyos üzletek zavart keltő személyeket vonzanak, részegeket, drogkereskedőket és másokat"

– jegyezte meg Matteo Salvini.

Hozzátette, biztos benne, hogy sok olasz otthona közelében van ilyen üzlet, amelynek látogatói éjszakánként az utcán hangoskodnak, isznak és illemhelyként használják a kapualjakat.

A belügyminiszter a bevándorlók üzemeltette éjjel-nappal nyitva tartó boltokra gondolt, amelyeket az olaszországi városokban is elsősorban észak-afrikai és ázsiai kereskedők tartanak fenn: vegyesboltok, kisebb élelmiszerüzletek és gyorsbüfék, amelyek eddig napi 24 órában nyitva tartottak.

Matteo Salvini a rendelkezést a nevével fémjelzett migrációs és biztonsági törvénycsomagba akarja belefoglalni, amelyet az olasz államfő már aláírt, de a római parlament még módosító indítványokkal egészítheti ki.

A kormánypárt Liga vezetője azt is szorgalmazta hogy a bevándorlók üzletei számára a külföldi, esetleges kínai, arab vagy más nyelvű utcai névtábla mellett, kötelező legyen az olasz nyelvű üzletnév feltüntetése is.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére