Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini: Magyarország a külsõ határok megvédésében segít Olaszországnak

Bertha László

2018.06.13. 06:58

Az olasz belügyminiszter szerint Magyarország a külsõ határvédelem biztosításában nyújt segítséget Olaszországnak.

Matteo Salvini, a kormánypárti Liga vezetője a La7 televíziós csatornának adott interjújában az új bevándorlásellenes, EU-kritikus olasz kormány migrációs politikájáról beszélt. A politikai háttérműsorban többek között szóba került az ország kikötőiből kitiltott migránsszállító Aquarius hajó ügye, valamint Magyarország és Franciaország is.

A már most nagy népszerűségnek örvendő olasz belügyminiszter a beszélgetés során elmondta, hogy az Európát sújtó bevándorlási válság kapcsán kedden a francia, a német, a magyar és az osztrák kollégájával is egyeztetett telefonon.

A műsorvezető azon kérdésére, hogy Olaszország biztosan megfelelő barátokat választott-e az olasz érdekek megvédésére, ha Magyarország nem vesz át menedékkérő migránsokat Olaszországtól, Salvini úgy válaszolt, hogy Magyarország a külső határvédelem biztosításában nyújt segítséget az országuknak.

A belügyminiszter szerint a gond leginkább Franciaországgal van, amely a migránsok áthelyezésében igencsak méltánytalan magatartást tanúsított, hiszen Párizs az általa vállalt majdnem tízezres kvótából mindössze 640 menedékkérőt vett át.

Emmanuel, ha tényleg arany szíved van, már holnap átküldünk neked további kilencezret!”

– szúrt oda az olasz politikus a francia elnöknek, aki korábban az Aquarius kitiltása miatt sivalkodott.

Matteo Salvini az interjúban azt is leszögezte, hogy az új olasz kormány csak azokat akarja segíteni, akiknek joguk van Olaszországban tartózkodni, és el akarja távolítani azokat, akiknek ehhez nincsen joguk. Az Olaszországba érkező száz migránsból csak hét az „igazi menekült” – tette hozzá. 

A belügyminiszter egyúttal azt is hangsúlyozta, azzal, hogy Róma nemet mondott egy NGO mentőhajójának kikötésére, az illegális bevándorlás központi témává vált Európában, és a változást javasló Olaszország a vita középpontjába került „hasznos távlatokat nyitva meg”.

Soros migránsokkal akarja megtölteni Európát

Salvini gondolatmenetét folytatva kiemelte, hogy a Földközi-tengeren egyetlen olasz NGO vagy olasz felségjelzésű hajó sem tevékenykedik: „külföldi zászlók alatt, külföldi legénységgel, külföldről finanszírozott szervezetek”, amelyek mindenkit Olaszországba hoznak. Megjegyezte, hogy az NGO-k közül többet Soros György alapítványa finanszíroz, amely migránsokkal akarja megtölteni Európát.

Olasz sajtóértesülések szerint az Aquarius miatti francia bírálatok után a római kormány egyenesen azt mérlegeli, hogy lemondja Giuseppe Conte miniszterelnök péntekre tervezett párizsi látogatását.
 

Salvini: az Aquarius kitiltása csak az első lépés volt

Érdemes volt felemelni a szavunkat és nemet mondani – jelentette ki hétfőn Matteo Salvini olasz belügyminiszter, aki szerint azzal, hogy nem enge...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére