Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini ma már simán megnyerné a választást

Bertha László

2018.08.24. 09:56

Szomráky Béla Olaszország-szakértõ szerint Matteo Salvini olasz belügyminiszter némi jobbközép szövetségesi háttérrel "simán" megnyerné a választást, ha kiírnák.

A szakértő az M1 műsorában pénteken úgy vélekedett, eddig a Salvinit támadó emberi jogi aktivisták csak azt érték el, hogy mintegy kétszeresére növelték a népszerűségét.

Mint mondta, az olasz belügyminiszter azért tiltotta meg a migránsokat szállító Diciotti nevű hajó kikötését, mert nem akarja, hogy Olaszország „lerakat” legyen.

Döntése ellen az elmúlt 24 órában az olasz partizánszövetség, a Bírók Demokratikus Szövetsége és az előző kormány szinte összes prominenciája is tiltakozott – tette hozzá.

Az olasz parti őrség Diciotti nevű hajója csütörtökön vett egy 177 fős migránscsoportot a fedélzetére. Danilo Toninelli infrastrukturális és közlekedési miniszter, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) politikusa hétfőn engedélyezte, hogy a Diciotti Catania kikötőjében megálljon. Matteo Salvini belügyminiszter, a Liga politikusa viszont nemet mondott arra, hogy a migránsok olasz területre lépjenek. A belügyminiszter szerda este csak 27, felnőtt kíséret nélküli kis- és fiatalkorúnak engedélyezte, hogy leszállhasson a hajóról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére