Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini levélben szólította fel Hollandiát, hogy fogadja be a migránshajót

Horváth Tamás

2019.06.23. 16:58

Az olasz belügyminiszter nem teketóriázik.

A tíz napja Olaszország tengeri határán állomásozó, migránsokat szállító Sea Watch 3 hajó befogadására szólította fel Ankie Broekers-Knol holland belügyminisztert Matteo Salvini, aki a levelet nyilvánosságra is hozta vasárnap – közölte az MTI.

Az olasz belügyminiszter felszólította a holland kormányt, valamint a holland felségjelzésű hajó kapitányát és legénységét a migránshajó fedélzetén levő 43 illegális bevándorló minél előbbi partra szállítására.

Hangsúlyozta, hogy a Sea Watch 3 fedélzetén a helyzet esetleges súlyosbodása miatti felelősség kizárólag a hajó felett rendelkező államot, vagyis Hollandiát, a hajó kapitányát és legénységét terheli.

Az olasz belügyminiszter ismételten leszögezte, hogy

a migránscsoport nem érhet partot Olaszországban.

Még ideiglenesen sem, hogy azután esetleg más EU-s tagállamba vigyék őket tovább.

Matteo Salvini kijelentette, hogy Olaszország tiszteletben tartja a nemzetközi előírásokat, felelősséggel védi az európai határokat az összes tagállam érdekében, „de nem akar többé Európa egyedüli hot spotja lenni”, vagyis az egyetlen olyan hely, ahol a migránsok beléphetnek az EU területére.

Matteo Salvini | Fotó: AFP

Salvini hangsúlyozta, az NGO-hajó elutasította, hogy Líbiában tegye partra a migránsokat, ezzel semmibe véve az illetékes hatóságokat és nemzetközi jogszabályokat.

Hozzátette, a hajó kapitánya önállóan döntött úgy, hogy a fedélzeten levő nőket, gyermekeket, férfiakat hosszabb és veszélyesebb hajózásnak teszi ki, feleslegesen növelve a testi és lelki megpróbáltatásokat.

Az olasz belügyminiszter megjegyezte, a Sea Watch 3 magatartása azt bizonyítja, hogy az olasz kormány tiltása ellenére mindenáron olasz vizekre akar lépni, ezért várakozik az Olaszországgal határos nemzetközi tengeri övezetben. Az olasz belügyminiszter szerint a migránshajó így egyrészt folyamatosan rosszabbodó egészségügyi-higiéniai helyzetbe kényszeríti a fedélzeten levő csoportot, másrészt tényleges veszélyt jelent az olasz államra nézve.

A Sea Watch 3 egyértelműen egy szuverén állam jogszabályait akarja megszegni. (..) Az emberek körülményeivel akarja kényszeríteni az olasz hatóságokat a hajó olasz vizekre való belépésének és kikötésének engedélyezésére

– írta Matteo Salvini, hozzátéve, hogy Olaszország nem engedheti meg, hogy erkölcsi zsarolással tapossák törvényeit.

A Sea Watch német „civil” szervezet hajója június 12-én a Líbiához tartozó kutatási és mentési övezetben vette fedélzetére az 53 fős csoportot.

A migránshajó elutasította, hogy az embereket visszavigye Líbiába, és egyenesen Olaszország felé vette útját. Azóta a dél-olaszországi Lampedusa szigetétől mintegy 20 kilométerre áll az olasz vizekkel határos tengeri zónában.

Június 15-én az olasz hatóságok tíz embert partra szállítottak – köztük gyerekeket, betegeket, várandós nőket.

A Sea Watch hajója január óta harmadik alkalommal igyekszik olasz vizekre belépni migránsokkal a fedélzetén. A korábbi esetekben az olasz hatóságok lefoglalták a hajót, majd az olasz ügyészség ismét elengedte azt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Vírushíradó

Vírushíradó

Meghaladta az 5,5 milliót világszerte az igazolt fertőzöttek száma.

Nem adott igazat az újságíróknak az Emberi Jogok Európai Bírósága

A parlamenti működés zavartalanságának biztosítása és a képviselők jogainak védelme ugyanis legitim korlátozási indok.

Így bukott el az közös európai hadsereg terve egy szemfüles francia képviselőn

Így bukott el az közös európai hadsereg terve egy szemfüles francia képviselőn

Európai Unióval foglalkozó cikksorozatunkban megpróbáljuk bemutatni az államszövetség születését, történetét, működését, és mérlegre helyezni előnyeit és hátrányait. Második részben azt mutatjuk be, hogyan bukott meg az az uniós hadsereg hatvan évvel ezelőtt, ami miatt az egész szervezet eredetileg megszületett.

Egyre több olasz tartományban nem regisztrálnak új beteget

A halottak huszonnégy óra alatti emelkedése az egymást követő harmadik nap száz alatt maradt.

Most lenne itt az ideje a bocsánatkérésnek

Most lenne itt az ideje a bocsánatkérésnek

A sokat kritizált koronavírus-törvény ugyanis emberéletek ezreit mentette meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére