Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini leszámolna a brüsszeli bürokratákkal

Csordás Bettina

2019.01.28. 16:00

Matteo Salvini olasz belügyminiszter a májusi EP-választást egy éles határvonalként említi. Salvini célja többek között az, hogy az Európai Parlamentben a bevándorláspártiak, Angela Merkel és Emanuel Macron által képviselt politikai álláspontokat kisöpörje Európából, és ezzel az EP-ben a bevándorlásellenes erõk, a nemzeti szuverenitásukat védõ erõs nemzetállamok kerüljenek többségbe.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a májusi EP-választás közeledtével az olasz miniszterelnök-helyettesnek is határozott elképzelése van a választás utáni időszakról, az EP új vezető erőiről, ezzel együtt az Európai Parlament új identitáspolitikájáról.

Matteo Salvini szerint az új EP "teljességgel más lesz", a két legerősebb frakció, az Európai Néppárt és az Európai Szocialisták nem kerülnek túlsúlyba. A jövőbeli EU-ban elsődleges szempont lesz a biztonság kérdése, valamint a felesleges bürokrácia felszámolása, a keresztény értékekhez való visszatérés, a családok és a fiatalok támogatása is fő irányvonalként szerepel az olasz miniszter szerint.

Az EU-n belül teljes mértékben támogatom a demokratikus legitimációval rendelkező nemzeti kormányokat itt, Lengyelországban, Magyarországon, illetve Ausztriában vagy Olaszországban is"

– hangsúlyozta korábban.

Az olasz belügyminiszter folytatja kampányát, pár napja közösségi oldalán közzétett videóüzenetben Emmanuel Macront bírálta, és a franciákat támogatásáról biztosította, szerinte jobbat érdemelnek Macronnál.

Ahogy Merkel korábban Európa vezetője volt, most úgy lesz az Salvini. Vezetése már nemcsak olasz, hanem összeurópai"

– vélekedett az olasz külügyminisztérium államtitkára, Guglielmo Picchi.

Salvini a májusi EP-választást a "csaták csatájának" nevezte.

Le kell számolni a brüsszeli bürokratákkal, a veszélyes liberális eszmékkel, de legfőképp a Merkel-Macron tengellyel"

– hangsúlyozta az államtitkár.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére