Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini leszámol a terroristákkal

Zelenka Dóra

2019.01.20. 10:30

Az olasz hatóságok még mindig 30 terroristát köröznek, derül ki a belügyminiszter nyilatkozatából napokkal azután, hogy elfogták Cesare Battisti szélsõbaloldali szökevényt.

A körözött bűnözőket felsorakoztató listát Battisti letartóztatása után állította össze az olasz biztonsági szolgálat. A minisztérium nyilatkozata alapján a harminc terrorista neveit tartalmazó lista már Salvini íróasztalán van.

Ahogyan arról már beszámoltunk Salvini azt is kijelentette, hogy a Franciaországban menedéket élvező szélsőbaloldali gyilkosok sem élvezhetnek “kegyelmet”.

A külföldön menedéket élvező terroristák körözése azután kapott nagy lendületet, miután elfogták Cesare Battisti szélsőbaloldali aktivistát. A most 63 éves Battisti a hetvenes évek második felében a hírhedt Vörös Brigádok terrorszervezet oldalágaként működő egyik csoporttal négy gyilkosságot követett el, amiért életfogytiglani börtönre ítélték, de 1981-ben megszökött. Ezt követően Franciaországon és Mexikón át Brazíliába menekült. A kommunista gerillát 2007-ben ugyan elfogták Brazíliában, azonban az akkori baloldali brazil elnök felülbírálta a kiadatását. 

Battistit most Brazíliából adják ki Olaszországnak, miután ismét elfogták, csak ezúttal Bolíviában. Jair Bolsonaro nem kedvez, hazaküldi Battistit, ahol letöltheti életfogytig tartó börtönbüntetését.

Aktív, igazságos együttműködést várunk a kormányoktól, hogy 20, 30, 40 év után átadják azokat a bűnözőket, akiknek túl sokáig volt könnyű a külföldön bujkálni. Ezek a bűnözők most olasz börtönökbe fognak kerülni"

– nyilatkozta Salvini.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére